Karácsonyi ünnepség a pápai nyugdíjas egyesületben


2016-12-20 08:45:55  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi ünnepség a pápai nyugdíjas egyesületben főképe
Több százan összegyűltek a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének karácsonyi rendezvényén hétfőn délután. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott programon P. Tófeji Valéria, az Irodalmi Önképző Kör vezetője karácsonyi verssel köszöntötte nyugdíjas társait, majd Baán Éva egyesületi elnök szólt a megjelentekhez. Mint mondta, karácsonykor megállunk egy-egy pillanatra a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük legjobb napjainkat és annak minden szépségét elraktározzuk lelkünkbe, hogy erőt meríthessünk belőlük az elkövetkező évben. A karácsonyi ünnep hangulatában odafigyelünk a másik emberre, s arra gondolunk, hogy mit is nyújthatunk szeretteinknek nemcsak az ünnepnapokon, hanem a mindennapok során is. Az az ember, aki nemcsak saját magáért él, az meghatározó közösségi értéket is teremethet magának. Az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki Pápa Város Önkormányzatának az anyagi és erkölcsi támogatásáért, mely nagy mértékben hozzájárul a szervezet sikeres működéséhez.
Baán Évától megtudtuk, sikeres évet tudnak maguk mögött, pályázatokon nyertek, programokat valósítottak meg.
Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a szép számban megjelenteket.
-A mai világban jelentősége van annak, hogy a karácsonyt ünnepeljük. A karácsony szakrális ünnep, melynek szakrális tartalma van. A világban sok helyen átértékelődik mindaz, ami a hagyományaink része, ami a valláshoz és az identitástudatunkhoz tartozik. Fontos, hogy mi a saját nézeteinket megőrizzük, s ünnepeinket megünnepeljük. Karácsonykor a Jézuska hozza az ajándékot, és amikor ezt mondjuk gyermekeinknek, nem hazudunk. Mert azzal, hogy megszületett, a szeretetet hozta el, és azzal, hogy szenteste, a kis Jézus megszületésekor megajándékozzuk szeretteinket, emlékeztetjük őket a szeretett közösségre.
Végül áldott, boldog, békés karácsonyt kívánt, és sikeres új esztendőt.
A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója és Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke.
A karácsonyi ünnepély a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai és a Eisenbeck Ágota tanárnő műsorával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!