Aranyvasárnap: négy gyertya ég az adventi koszorún


2016-12-19 08:19:17  | cikk: Babos Petra  | 


Aranyvasárnap: négy gyertya ég az adventi koszorún főképe
A Gyertyafényes advent utolsó hétvégéjének vasárnapján a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Huszár Közösségi Házban várták az érdeklődőket az ünnepvárás jegyében. Kézműves foglalkozások és vásár, valamint színpadi programok gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot.
Müller Orsolya kulturális szervező elmondta, az aranyvasárnapi programmal nemcsak a lakótelep és környékéről érkezőket, hanem a város lakosságát is várták.
A kézműves asztaloknál kedves ajándékok készültek
-Advent utolsó vasárnapján is szerettük volna, ha mindenki részesül a karácsonyvárás hangulatából, ezért a színpadi fellépők és kézműves foglalkozás mellett, forralt borral, sült gesztenyével és kürtős kaláccsal is vártuk a családokat. A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat süteménnyel és forró teával kínálta a látogatókat.  Az ügyeskezű gyerekek és szüleik együtt kézműveskedhettek a délután folyamán a Szarvaskör Egyesület és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjainak jóvoltából. Az apróságok akár minőségi karácsonyi ajándékot is készíthettek gyöngyből: angyalkát, karácsonyi textil manót, kerámia díszt, ékszereket és karácsonyfadíszeket papírvesszőből és csuhé angyalkát is – mondta Müller Orsolya.
A Huszár Közösségi Házban a Szarvaskör Egyesület és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézzel készített, szebbnél szebb darabjai is hívogatták azon vásárlókat, akik egyedi ajándékot szerettek volna vásárolni.
A karácsonyi énekek kiváló alkalmat adtak a lelki felkészülésre, s az ünnepi ráhangolódást tovább segítette a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa és az Allegro AMI Megafon Csoportjának fellépése, majd a Munkácsy Zenestúdió karácsonyváró produkciója. A közönség szórakoztatását a Magyargencsi Dalkör, majd Kastély Attila és tanítványainak műsora folytatta.
A családokat szólították meg a (Ki)derül a végén? című vetélkedővel, melynek keretében egy feladatlapot kaptak a játékosok, a válaszokat pedig az épület különböző tereiben lelték meg. Érdemes volt játszani, hiszen értékes ajándéktárgyakat, belépőjegyeket, nyerhettek a családok.
A Huszár Közösségi Házból meghitt és bensőséges idézetek formájában mindenki hazavihette a karácsony üzenetét.
Az adventi program zárását követően a Fő téren a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola diákjai énekeltek karácsonyváró dalokat, majd Polgárdi Sándor evangélikus esperes osztotta meg adventi gondolatait a jelenlevőkkel.
A Fő téren a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola diákjai énekeltek
-A keresztény emberek várakozása, a kereső emberek várása ott van mindannyiunk szívében, lelkében az egyszerű hétköznapokban. A próféták több ezer évvel ezelőtt beszéltek arról, hogy megszületik majd a Messiás. Ma nagyon sok ember szívében ott van az a keresés, hogy valami változás történjen, s hisszük, hogy advent negyedik vasárnapja után igazi változás fog történni, mert megszületik a Megváltó. Velünk van az Isten. Ami távolból a proféták ajkáról hangzott, az karácsonykor beteljesedett.  Karácsony üzenete nem mást jelent, mint azt, hogy a betlehemi jászolban megszületett gyermek körül együtt örvendezünk. Minden ember számára ez a jó hír hangzik, hogy nem vagyunk egyedül. Amikor a jászolt körbeálljuk, s a negyedik gyertya is fellobban, akkor örvendetes, hogy mi is ünnepelünk, nem csupán külsőségekben, hanem szívünk és lelkünk mélyén is.
Végül azt kívánta, hogy Pápa városában, határon inneni és túli magyar családokban olyan Krisztusváró lélek legyen, ahol mindnyájan megajándékozottnak érezzük magunkat, mert a karácsonyfa alatt örömteli szívek kell, hogy legyenek. Isten áldja meg várakozásukat, amely reménységgel teli – zárta ünnepi gondolatait, majd boldog karácsonyt kívánva meggyújtotta a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!