Borsosgyőri karácsony


2016-12-18 13:21:51  | cikk: pi-pa  | 


Borsosgyőri karácsony főképe
Zsúfolásig megtelt a borsosgyőri kultúrház szombaton délután, a városrész karácsonyi ünnepségére. A meghitt ünnepség elején a településen élő gyermekek árnyjátékkal idézték fel Jézus születésének történetét és a napkeleti bölcsek látogatását. Ezt követően verses-zenés összeállítás következett, melyben gyermekek és a helyi asszonykórus mutatkoztak be.
Az ünnepségen adták át a Borsosgyőr Szolgálatáért Díjat, melyet a városrész önkormányzatának javaslatára Pápa Város Képviselő-testülete Seregély Bélának adományozott. Máté István, a borsosgyőri önkormányzat elnöke elmondta, a díj megalapításakor egyértelmű volt, hogy elsőként Seregély Béla lesz az, akit javasolnak a kitüntetésre, hiszen ő az, aki az 1950-es évek végétől nagyon sokat tett a település fejlődéséért, élhetőbbé tételéért. Részese volt többek közt a kultúrház átalakításának, a tűzoltószertár építésének, majd 1973-tól, a Pápához csatlakozás időpontjától a településrészt képviselve – Erdélyi Gyulával – tagja volt a több mint 72 fős tanácsnak.

Seregély Béla vehette át a Borsosgyőr Szolgálatáért Díjat

Seregély Béla a díj átvételét követően úgy fogalmazott, az idő előrehaladtával a „féket be kellett húzni”, s át kellett adni a helyet a fiataloknak, akik folytatják az elődeik által megkezdett utat, amiben nem lehet megállás, hiszen Borsosgyőrnek fejlődnie kell.
A megjelenteket a város önkormányzata nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, hangsúlyozva, nagyon jó volt látni, hogy kicsik és nagyok, fiatalok és kicsit régebben fiatalok ilyen szép műsort, ilyen szép ajándékot tudtak adni a falu lakosságának. Jó látni az összetartást, az összetartozást. A műsor mindent bemutatott, amit a karácsony jelent, hisz a lényeg, hogy a karácsony legyen a hit, a remény, a béke és a szeretet ünnepe. S ami a legfontosabb, mindezeket őrizzék meg a hétköznapokra is.
Az ünnepség végén Seregély Béla és Unger Tamás meggyújtották a település adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!