Boldog születésnapot Pápai Kosárlabda Club!


2016-12-18 09:27:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Boldog születésnapot Pápai Kosárlabda Club!  főképe
Gálamérkőzésekkel, múltidézéssel, közös vacsorával ünnepelte fennállása huszadik születésnapját a Pápai Kosárlabda Club. A kerek évforduló kapcsán délutántól estig az egyesület utánpótlás együttesei játszottak barátságos mérkőzéseket, a napot a 30 év alattiak és a 30 év felettiek egymás elleni örömjátéka zárta. Az utolsó mérkőzés előtt a Sportcsarnok VIP termében múltidézésre, jó hangulatú kötetlen beszélgetésre gyűltek össze egykori és jelenlegi csapattagok és a meghívott vendégek, akik között dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Unger Tamás alpolgármester és Sydó Tibor egykori elnök is helyet foglalt. A megjelenteket Hernádi Tamás elnök köszöntötte, aki 12 éves kora óta tagja az egyesületnek, és előbb játékosként, 2010 óta elnökként igyekszik a PKC hasznára lenni.
- Az egyesületet 1996. december 12-én jegyezte be a Veszprém Megyei Bíróság, azóta aktívan dolgozunk a kosárlabda sportban. Úgy gondolom, egy csodás nappal, méltóképpen tudjuk megünnepelni ezt a jeles évfordulót. Természetesen nemcsak magunk mögé, hanem előre is tekintünk, komoly feladatok várnak ránk, hiszen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége egy új versenyrendszert fogadott el, a következő évadtól ugyanis egy teljesen más felosztás szerint fogják az NB I-es klubokat megversenyeztetni, bízunk benne, hogy ebben meg tudjuk célozni azt a réteget, ahova az eredményeink alapján tartozunk.
Dr. Kovács Zoltán a kezdetektől fogva támogatta a kosárcsapatot, sőt mint megemlítette, amikor ideje engedte, még az idegenbeli rangadókra is elkísérte az együttest. Az államtitkár kiemelte, sok minden kellett ahhoz, hogy a pápai kosárlabda a siker útjára léphessen.
- Sok ember áldozatos, fáradhatatlan munkája, egy ideális helyszín - jelen esetben a Sportcsarnok – sok-sok tehetséges játékos és magas színvonalú utánpótlás-nevelés is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a mai napon egy sikeres és eredményes klubról beszélhessünk. Évről-évre szemmel látható volt az az építkezés, mely a klubot jellemezte, ne felejtsük el, hogy szinte a nulláról egy komoly, NB I-es egyesületté nőtte ki magát. Kívánom, hogy ez az építkezés a jövőben se szakadjon meg, és 25-30 év múlva jó szívvel gondoljanak vissza a mostani időkre.
Vajda József neve hosszú évtizedek óta egybeforrt a pápai kosárlabdával, a Körmenden szerzett NB I-es múlttal eleinte játékosként, később a pálya mellől igyekezett a klub szakmai és egyéb ügyes-bajos dolgait egyengetni. A jelenleg is aktív edző szerint a sportág sokat változott az elmúlt két évtizedben.
- Sajnos nem az előnyére változott a kosárlabda, túlságosan elment a fizikum irányába, nagyon verekedős lett a játék, ez már nem az a kosárlabda, amit anno mi játszottunk. Azt gondolom, a mi csapatunknak mások az erényei, de igyekszünk felvenni a kesztyűt. Rendszeresen lehetőséget biztosítunk a tehetséges fiatal játékosainknak, jelenleg hét utánpótlás csapatunk van, nagyon sokat utazunk és játszunk, emellett a háttérben kemény munka folyik, hogy minden gördülékenyen menjen.
A születésnapi programsorozat este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban hajnalig tartó sportbállal zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!