Elkészült az Esterházy úti járda


2016-12-17 11:54:04  | cikk: HuHa  | 


Elkészült az Esterházy úti járda főképe
Néhány hete ismét az utca mindkét oldalán közlekedhetnek a gyalogosok az Esterházy úton, hiszen befejeződött az ivóvízvezeték-csere és az azt követő járdafelújítás. Így most már a város egyik legszebb utcája újra rendezett képet mutat. Mint ismeretes, a beruházás a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési között valósult meg. A munkálatok ősz elején kezdődtek, akkor tapasztalta a kivitelező, hogy az új vezeték a zöldfelület alatt, a terület közműterheltsége miatt nem építhető ki, így a járdát kellett felbontani, hogy az alatt vezethessék el a csöveket. Ez viszont a régi járda teljes megújításával járt, hiszen a nyomvonalas helyreállítás csak rontott volna az amúgy is rossz állapotú gyalogos felületen. Így a páros oldalon 2014-ben megépített térkőburkolatot használva, igényesen kialakított, esztétikus gyalogosfelület áll a járókelők rendelkezésére a páratlan oldalon is.

Áldozó Tamás polgármester és Venczel Csaba önkormányzati képviselő a helyszínen beszélt a beruházásról

-Kissé aggódtunk a késő őszbe nyúló munkák miatt, de az időjárás kegyes volt a kivitelezőhöz, aki jól tervezett a munkálatokkal, és egy nagyon szép, igényesen kialakított járdát vehettünk birtokba – fogalmazott a városrész önkormányzati képviselője, Venczel Csaba. Hozzátette, nemcsak az itt élőknek fontos, hogy néz ki az utca, hiszen ez a város egyik kapuja is, mely a vasútállomásról a belvárosba vezet. Az első pozitív visszajelzéseket már meg is kapták, a múlt héten egy külföldi csoport érkezett vonattal a városba, s megcsodálták az Esterházy utat.

Áldozó Tamás polgármester a fejlesztés kapcsán a helyszínen azt hangsúlyozta, ez is a városlakók pénzéből valósult meg, hiszen az önkormányzati költségvetésben szereplő fejlesztési pénzek mellett, a vízműnek is van olyan pénzügyi alapja, mely a vízdíjakból származik és városi beruházásokat szolgál.
-Az ivóvíz és szennyvízcsatorna cserék során lehet szó arról, hogy a felbontott burkolatokat teljesen megújítsák, ez történt itt is. Ezzel az a járdaépítés fejeződött be, mely 2014-ben kezdődött az utca páros oldalán – közölte.

Az Esterházy út mindkét oldalán rendezett, szép járda fogadja a járókelőket

Az ivóvíz-rekonstrukció és a hozzá tartozó járdaépítés költsége meghaladta a bruttó 40 millió forintot, eredményeképpen közel 1500 négyzetméter új járda készült el.
-Ez az egyik legjelentősebb beruházás az idén, hiszen sok nagy beruházás ebben az évben sajnos nem szerepelt a város fejlesztési tábláin.

A városvezető megemlítette, idén két nagy járdaépítést tudott megvalósítani a város: az Esterházy útit és a Nagyváradi utcait. Hozzátette, bízik abban, hogy jövőre több járdafelújításra lesz lehetőség, hiszen bőven van még olyan gyalogosfelület, melyre ráfér a rekonstrukció.

A kapubejárók a lakók magánberuházásában készülnek

Az Esterházy úton jelenleg is zajlanak munkák, hiszen több lakó is kérte, hogy a járda burkolatával egyező térkővel készítsék el a kapubejárót. Ez természetesen az ingatlantulajdonosok magánberuházásában készül, akik nem vállalták ennek költségeit, az eredeti állapotban kapták vissza a kocsibehajtókat.

Képek:


Címkék: járdafelújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!