Köszönet a kórháznak nyújtott támogatásokért


2016-12-17 10:59:23  | cikk: HuHa  | 


Köszönet a kórháznak nyújtott támogatásokért főképe
Első alkalommal szervezett teadélutánt a gróf Esterházy Kórház segítőinek, támogatóinak, hogy fehér abrosz mellett tájékoztassák őket azokról a fejlesztésekről, melyeket az egészségügyi intézmény saját forrásiból és az adományozók felajánlásaiból megvalósított, s ezen ünnepi alkalomkor mondjanak köszönetet támogatásukért. A több mint hatvan meghívott között magánszemélyek, egyéni vállalkozók, cégek szerepeltek, akik nemcsak az idei évben, de rendszeresen segítik a helyi egészségügy fejlesztését, az ellátás infrastrukturális körülményeinek javítását.

-Több évvel ezelőtt az itt élő vállalkozók és jó szándékú emberek összefogtak és segítettek abban, hogy az urológiai osztálynak megfelelő helyet tudjunk biztosítani. A Gróf Esterházy Kórház Jövőéért Alapítvány létrehozása óta, az 1 százalékok felajánlásával és egyéb adományokkal is nagyon sokan támogatják kórházunkat. A kisebb-nagyobb pénzösszegek felajánlása mellett, a mesteremberek többször kétkezi munkájukkal segítették a fejlesztések megvalósulását, mások pedig ötleteikkel, szakmai tanácsaikkal járultak hozzá terveink véghezviteléhez. Valamennyi segítségnek nagyon örülünk és köszönjük – fogalmazott dr. Vörös Ibolya főigazgató.

Több, mint hatvan meghívott vett részt a teadélutánon 

Saját forrásból és a támogatók felajánlásaiból az idei évben is több beruházást tudott megvalósítani a kórház. Így a gyógyszertár új helyének kialakítását, mely azért volt fontos, hogy a gyógyszereket ne egy másik épületből kelljen áthordani a kórházba, hanem az épületen belül tudják kiadni azokat a betegellátás számára. Ugyancsak hasonló források segítségével alakították ki a régi sebészeti osztály területén a 39 ágyas ápolási osztály infrastrukturális feltételeit, a közelmúltban pedig a római kórtermek helyén létrehozták a belgyógyászati centrumot, melyben többek között kardiológiai szakrendelés, fájdalomambulancia kapott helyet és itt történik a cukorbetegek korszerű ellátása is. A párhuzamosan történő ellátás lehetőségeinek biztosításával nemcsak a komfortfokozatot tudták jelentősen javítani, hanem a várokozási idők rövidülését is biztosítják.

A rendezvényen a főigazgató a jövőbeli tervekről is tájékoztatta a meghívottakat. Ezek között szerepel, hogy a régi belgyógyászati szakrendelő helyén új gyermekgyógyászati rendelőt alakítanak ki. A munkálatok már elkezdődtek, a beruházás részben felajánlásokból, alapítványi támogatásból valósul meg.
-Célunk az, hogy a kórházban kezelt beteg kisgyermekeket és a vizsgálatra váró gyerekeket ne egy légtérben kelljen ellátnunk, hiszen ez nem szerencsés megoldás. Komfortos váróterem és abból nyíló rendelő kialakítását tervezzük a gyermekgyógyászat számára. További terünk pedig az, hogy az egynapos sebészet infrastrukturális feltételeit javítsuk, hiszen az most mostoha körülmények között a volt sebészet első kórtermeiben zajlik. A szemészeti és urológiai egynapos sebészeti ellátás új helye a régi gégészeti osztály lesz. A fejlesztéshez próbáltunk pályázati forrást szerezni, ez ugyan nem sikerült, de bízunk abban, hogy saját munkánkkal, saját bevételeinkből és alapítványi támogatással ezt is meg tudjuk valósítani. Mindezek mellett a nappali kórházi ellátás feltételeinek kialakításán is dolgozunk, ami szintén itt kapna helyet – sorolta a terveket a főigazgató.

Fehér abrosz mellett mondott köszönetet a kórház a támogatásokért

A fejlesztési tervek megvalósításához járul hozzá az az adomány, melyet a teadélutánon vehetett át az egészségügyi intézmény. Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány ugyanis közel 150 ezer forintot adományozott a kórháznak az új gyermekgyógyászati rendelő berendezési tárgyainak megvásárlásához. A pénzt az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kanozsainé dr. Pék Mária adta át. Mint mondta, az alapítványt néhány évvel ezelőtt két magánszemély, dr. Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán alapította, s az azóta kapott felajánlásokból már több beteg kisgyermek gyógyulásához tudtak hozzájárulni és orvosi eszközök beszerzését segíteni.
-Most a kuratórium egyhangú döntése alapján közel 150 ezer forintot nyújthattam át a kórháznak, mellyel a gyermekgyógyászati szakrendelő felszereléséhez nyújtunk segítséget – közölte. Hozzátette, jó volt hallani, hogy milyen összefogás segíti ennek a rendelőnek a létrejöttét.

Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány közel 150 ezer forinttal segíti a kórházat 

Ezt az összefogást méltatta köszöntőjében dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár is, aki arról szólt, hogy a helyi egészségügy, betegellátás támogatásának példaértékű mintáját látja a városban, ugyanakkor hozzátette, az egészségügyi fejlesztésekhez az állam és az önkormányzat is jelentősen hozzájárul.
-Van egy állami és uniós beruházási folyamat, ennek keretében épült meg a Jókai utcai szárny másfél évtizeddel ezelőtt, valamint a közelmúltban az új épülettömb, és tervben van egy milliárdos energetikai korszerűsítés. Emellett nagyon fontosak a kisebb beruházások, amik egy-egy osztály komfortfokozatát javítják. Ahogy hallottuk, ezekből a felajánlásokból, alapítványi pénzekből több tízmillió forint gyűlt össze, és nagyon jelentős az a munka, amit a helyi vállalkozások, mesterek adnak hozzá – fogalmazott, hangsúlyozva, az önkormányzat is fontos szereplője az egészségügyi fejlesztéseknek, hiszen az alapellátási orvosi rendelők felújításának a programja hosszú évek óta zajlik, az új kórházi szárny megépítéséhez pedig 150 millió forinttal járult hozzá a város.
A képviselő kiemelte, örömmel látja, hogy a városlakók és környéken élők, vállalkozások és cégek számára egyaránt fontos a kórház ügye, mindenki magáénak érzi a kórházat függetlenül attól, hogy önkormányzati fenntartásban vagy állami kézben működik.
-Mindenki érzi, ez a mi kórházunk és ezért is olyan segítőkész mindenki, ha egészségügyről, betegellátásról van szó – tette hozzá az ünnepi rendezvényen dr. Kovács Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!