150 diákot ajándékoztak meg a pápai mozisok


2016-12-16 22:21:36  | cikk: pt  | 


150 diákot ajándékoztak meg a pápai mozisok főképe
Filmvetítéssel, pattogatott kukoricával és üdítővel kedveskedett 150 hátrányos helyzetű diáknak a Petőfi mozi. A jótékony célú kezdeményezés nem új keletű, a pápai filmszínház munkatársai tavaly már szerveztek hasonló eseményt, melyre ezúttal is olyan hat és tizennégy év közötti diákokat invitáltak, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük eljutni a moziba.

– Felvettük a kapcsolatot az összes pápai általános iskolával, valamint a két helyi középiskolával, ahol kisgimnáziumi osztály is indult. A meghívott kilenc oktatási intézményből végül hét iskola vett részt a programon, összesen közel 150 gyermekkel – tudtuk meg Dékány Ágnes szervezőtől, a jótékonysági vetítés ötletgazdájától. Mint mondta, a meghívókban is hangsúlyozták, kifejezetten hátrányos helyzetű gyermekeket várnak, akiknek új élményt adhatnak azzal, hogy levetítenek nekik egy új, szórakoztató mesét.

Micsik Zoltán, a Petőfi mozi vezetője úgy fogalmazott: meggyőződésük, hogy a filmszínháznak a szórakoztatás mellett fontos feladta a példamutatás. Hozzátette, bízik benne, hogy a kezdeményezésük mások számára is jó példával szolgál, a részt vevő gyerekek pedig jól szórakoztak az idei évben kiemelkedő sikert aratott animációs film megtekintése során. A diákok a filmnézéshez pattogatott kukoricát és üdítőt is kaptak ajándékba a pápai mozisoktól. Emellett további élményt jelentett a gyerekeknek, hogy az eseményre az 501-es légió Magyarországi Helyőrségének Star Wars-jelmezes tagjai is ellátogattak, akikkel a jelenlévők beszélgethettek, fotózkodhattak, kardozhattak.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!