A Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Szövetség rendkívüli közgyűlése


2010-04-18 09:55:30  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Szövetsége közgyűlést tartott tegnap délelőtt a Sportcsarnok előadó termében. Antal György a rendkívüli közgyűlést követően kérdésünkre elmondta, az alapszabály módosítása miatt kellett összehívni a tagokat.

- A hibákat kijavítottuk, a problémákat megoldottuk és elfogadtattuk az alapszabályt. Emellett a tagdíj befizetéséről illetve annak számáról, egy jelképes összegről: évi 50 forintról döntöttünk személyenként. Az ötven fős tagság esetén minimális összeg folyik be. Szeretnénk egyesületté válni, s ahhoz kellett az alapszabály módosítása, illetve a jegyzőkönyv, amit a megyei bíróságnak el kell még fogadnia. Mi csak évente egyszer, januárban tartunk közgyűlést, de úgy tűnik, hogy negyed éven belül újra össze kell hívnunk egy rendkívüli közgyűlést, mert időhiány végett a programok megtárgyalása elmaradt ma. Értékeltük a március 23-án megrendezett megyei borversenyt, amelyen kitűnően szerepeltek borászaink. A hozzánk tartozó 20 egyesületből 6 vett részt és szinte kivétel nélkül díjjal érkezett haza a megmérettetésről- mondta Antal György.

A megyei szövetség a közgyűlésre mindig szervez egy szakmai előadást is. A mai tanácskozást követően Fehér Zsófia növényvédelmi szakmérnök, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szaktanácsadója tartott előadást a gyümölcsfák betegségeiről. A gyümölcsfákon belül az alma, körte, szilva, ringlónövény, cseresznye és meggy védelméről, valamint az eper és természetesen a szőlő betegségeiről, azok kialakulásának okairól hallhattak előadást a megjelentek.

- Fontosnak tartottam, hogy ne csak elmondjam, milyen betegségek, képzetek, kártevők vannak és azok milyen hatást gyakorolnak a növényekre, hanem lássuk is azokat, ezért vetítettképes előadást tartottam az összegyűlteknek. A megelőzésre, a prevencióra hívtam fel a figyelmet, illetve mutattam néhány szert, amivel meg lehet előzni mind a vírusos, a gombás és a bakteriális betegségeket. Nagyon fontos, hogy ne csak a vegetáció idején, hanem a szüret után is védekezzenek az áttelelő képletek ellen, hogy tavasszal ne legyen újabb fertőzés- tudtuk meg a szakembertől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!