A régió legnagyobb közösségi boltja nyílt Pápán


2016-12-16 19:33:04  | cikk: Babos Petra  | 


A régió legnagyobb közösségi boltja nyílt Pápán főképe
Közösségi bolt nyílt Pápán, a Szent István út 4. szám alatt, ahová nemcsak a feleslegessé vált használati tárgyainkat vihetjük be, de aprópénzért vásárolhatunk a környezettudatos, interaktív és a munkahelyteremtést is egyaránt segítő boltban. Az üzletet ma délelőtt adták át a város lakosságának.
A programon Unger Tamás alpolgármester is jelen volt, aki saját maga is hozott három nagy táska ruhát, illetve gyermekjátékot, buzdítva ezzel a pápaiakat is az adományozásra. Mint mondta, a jótékonyság manapság még olyan fogalom, amiről sokkal többet beszélünk, mint amennyit teszünk érte. Reméli, ezzel a bolttal egy komoly lépést tettek a jótékonykodás felé. Egy közösségi bolt nyitása újdonság Pápán. Reméli, sok pápai fog ide betérni és adományozni, akár azzal, hogy behozza feleslegessé vált tárgyait, akár azzal, hogy vásárol, majd megköszönte a pápaiak nevében a lehetőséget, hogy a mi városunkban is nyitottak boltot, hiszen karácsony előtt még szebb a jótékonykodás.
Unger Tamás alpolgármester nem érkezett üres kézzel
Nyugat-Magyarországon közösségi összefogással 2012-ben Nagykanizsán nyitottuk meg az első Charity Shopot egy szívességi bérleményben, ugyanebben az évben Zalaszentgróton és Zalaegerszegen az önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások segítségével nyitottunk közösségi boltokat. 2015. június 16-án Szombathely város önkormányzata támogatásával nyílt meg a közösségi bolt. Pápán az üzlet egy interaktív közösségi tér is, ahol a vásárlás, az adományozás és az önkéntesség melletti szolgáltatások lehetővé teszik mindazoknak, akiknek erre máshol nincs lehetősége, hogy zongorázzanak, szőnyeget szőjenek, vagy az olvasó sarokban egyszerűen csak elmélyedjenek egy jó könyvben. Ezzel az új üzlettel a vidék legnagyobb, de országosan is a második legnagyobb Charity Shop hálózat jött létre – tudtuk meg Takács Balázs programfelelőstől.
Szívdobogtató érzés olcsón vásárolni úgy, hogy azzal másoknak is segítesz
-Pápán, az üzlet méreténél fogva, sokkal szélesebb termékkínálattal várjuk majd a város lakosságát. A termékek az üzlethelyiség  területétől függően kerülnek, befogadásra, forgalmazásra. Ezek lehetnek könyvek, képeslapok, újsággyűjtemények, térképek, taneszközök, ruhaneműk (tisztán, kivasalva), cipők, szandálok, műszaki cikkek (tv, rádió, számítógép, hajszárító, mosógép, hűtő, mikro, hanglemezek, kazetták, szobabiciklik, súlyzók, tornaszerek, gyermek- és felnőtt kerékpárok, stb.), képek, művészeti alkotások, szobrok, vázák, képkeretek, dísztárgyak, gyermekjátékok, háztartási eszközök, bútorok, illetve lényegében bármi, az adományozók fantáziája szerint. A helyi lakosok adományait lehetőség szerint más városokban értékesítik, hogy ne fordulhasson elő, hogy viszont láthassák másnál leadott használati tárgyaikat, ruháikat- fűzte hozzá Takács Balázs, aki elmondta, az országban egyedülálló módon csak az általuk üzemeltetett közösségi boltoknak vannak jószolgálati nagykövetei. Szeretnék, ha Pápa város lakossága is ajánlana olyan személyt, aki ennek a címnek a birtokosa lehetne, ezért várják az ajánlásokat az üzletben elhelyezett gyűjtőládában.

Képek:

A rendszer működéséről:
Az adományozni vágyók beviszik és térítés nélkül eladásra ajánlják fel a már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre Az Adomány Pont üzemeltetője a7mérföld a Mesék Szárnyán Gyermekszínház Közhasznú Nonprofit Kft.Székhelye: H-8835 Fityeház, Szent István tér 2. Adószám: 11746294-2-2 Cégjegyzékszám: 20-09-070263 kedvező áron vásárolhat meg. Az üzletekben az adományokat szigorúan minősítik és csak a legjobb áruk kerülnek forgalomba. A válogatási rostán fennakadó, de valamilyen oknál fogva forgalomba nem hozott termékeket továbbadományozzák karitatív szervezetek részére.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!