Karácsonyi ünnepség az idősek tiszteletére


2016-12-16 08:38:51  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi ünnepség az idősek tiszteletére  főképe
Pápa Város Önkormányzata évek óta rendszeren meghívja a város 65 év feletti nyugdíjasait az idősek karácsonya elnevezésű programra. A rendezvényt Pápa Város Önkormányzatának Család-és Gyermekjóléti Központja szervezi a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Idén összesen 400 nyugdíjas korút invitáltak a meghitt karácsonyi ünnepségre.
Salamon Judit, Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője, a program kapcsán hangsúlyozta, karácsony a szeretet és a meghittség ünnepe, ezért már évek óta a város és a Család-és Gyermekjóléti Központ egy kis műsorral és ajándékutalvánnyal kívánja az időseket megajándékozni. Akik a csütörtöki ünnepségen nem tudtak részt venni, azok a meghívójukat felmutatva a Barát utca 11. szám alatt, a Család-és Gyermekjóléti Központban átvehetik az utalványt a későbbiekben.
A rendezvényen Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, s hangsúlyozta, hogy a karácsony a családok ünnepe, s reményeit fejezte ki, hogy a szeretet ünnepén mindenki több időt tölthet majd a családtagjaival, beszélgethet velük és örömet szerezhet nekik. Mint mondta, az adventi koszorú négy gyertyája, a hit, a remény, a szeretet és a béke szimbóluma. Ahogy ezeket a gyertyákat meggyújtjuk és haladunk előre az időben, egyre több a fény, s egyre jobban beteljesedik ez a négy dolog egyszerre.
Végezetül mindenkinek békés, áldott ünnepeket kívánt, s reményteljes boldog, új évet.
Az ünnepélyt az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola karácsonyváró műsora és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának összeállítása színesítette, s tette bensőségesebbé.
A rendezvényen 400 nyugdíjas vehette át az ajándékutalványát Pápa Város Önkormányzatának jóvoltából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!