Csuba József képei a színházban


2016-12-15 08:49:28  | cikk: Babos Petra  | 


Csuba József képei a színházban főképe
A Hónap műtárgya címmel szervez kiállítás sorozatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, melyen a pápai és környékbeli képzőművészek alkotásait mutatják be havi rendszerességgel. Decemberben Csuba József mutatkozik be a pápaiaknak.
Csuba József 1949-ben született Tapolcán. A kis település tanítói és csodálatos környezete nagy hatással voltak rá, a különös érzékenységgel bíró elméjére. Az esztétikai és etikai világára családja és barátai körén kívül Marton László történelem tanár és Batsányi kutató, valamint osztályfőnöke, Zentai Pál festőművész hatottak. Főiskolai tanárja, Koffán Károly végleg összekötötte a képzőművészettel.
Az első kiállításán vele közösen vehetett részt az 1968-69-es tanévben Dunaújvárosban. A 70-es években Csepelen, majd Tapolcán rajzolt, aztán hosszabb szünet után a 80-as évek végén családja inspirálására fogott ismét rajzeszközt. Részt vett az Ajkai Grafikai Műhely munkájában. Az ezt követő útkeresésében talált rá a pápai rajztanárok táborára, ahol a rajzolás mellett hallatlanul izgalmas előadásokat is hallhatott. Közben Devecserbe is átjárt rajzolni Trombitás Veronika és Zsófi rajzszakkörébe. A pápai barokk, A.Tóth Sándor hagyatékának folytatói, a pápai képzőművészetnek otthont adó Somogyi Galéria és ma a HEMO-ban működő, Horváth Lajos vezette alkotókör formálta látásmódját. Csak kívánni tudja, hogy a több százéves értékteremtő személyiségformálás és alkotás sikert hozó csillaggá váljon az egyénnek és közösségnek egyaránt.
A kiállított képein megjelenik a festői Bakony, a Várkert és néhány torockói alkotása is.
A JMSZK színházépületének előterében kiállított képek január elejéig tekinthetőek meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!