Aranyvasárnap is Gyertyafényes advent - ezúttal a Huszár Közösségi Házban


2016-12-14 22:17:55  | cikk: ha  | 


Aranyvasárnap is Gyertyafényes advent - ezúttal a Huszár Közösségi Házban főképe

Az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum és a Jókai Mór Városi Könyvtár volt az előző adventi alkalmak helyszíne, most vasárnap pedig a JMSZK a Huszár Közösségi Házba várja az érdeklődőket. Az aranyvasárnapi zárórendezvény remek programokkal, finomságokkal, játékos feladatokkal, hamisítatlan ünnepi hangulattal fogadja majd a látogatókat.

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ vezetője elmondta, hogy december 18-án 14 órától várják az érdeklődőket. Aranyvasárnapi rendezvényüket úgy szervezik, hogy mind a családok, mind pedig az egyéni látogatók találjanak kedvükre való programot, s mindenki részesüljön a karácsonyvárás meghitt hangulatából. Müller Orsolya kulturális szervező hozzátette, hogy ezt a hangulatot fokozza karácsonyi étel-italkínálatuk, a kürtőskalács, a sült gesztenye és a forralt bor illata, a színpadi műsorok, a kézműves játszóház és vásár, valamint kedves idézetek formájában mindenki hazaviheti a karácsony üzenetét.

Igazi ünnepi hangulat várja a látogatókat, ígérik a szervezők

A Huszár Közösségi Házba érkező látogatók igényes, természetes anyagokból készült karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat készíthetnek: ékszereket, karácsonyfadíszeket, csuhéangyalkát, gyöngyangyalkákat, textil és kerámia ajándéktárgyakat. Az alkotásban a Bakonyalja Népművészeti Egyesület és a Szarvaskör Egyesület tagjai segítik a látogatókat. Ugyancsak e két egyesület kézművesei állítják ki portékáikat, amelyek kiváló ajándékként is szolgálhatnak, ha még valaki nem döntötte el, mi kerüljön a fa alá. Ha valaki ajándékot keres, mindenképp jó helyen jár aranyvasárnap a Huszár Közösségi Házban, hisz ezen a napon 10% kedvezménnyel váltható meg a Komédiás bérlet és jegyek is a JMSZK szervezésében megvalósuló színházi alkalmakra.

A családokat szólítják meg a (Ki)derül a végén? című vetélkedővel, melynek keretében egy feladatlapot kapnak a játékosok, a válaszokat pedig az épületben találják. A tét nem kicsi, hiszen értékes ajándéktárgyakat, belépőjegyeket, nyereményeket sorsolnak ki a nap végén. 16 órától a színpadon egymást váltják a művészeti csoportok, fellép a Honvéd Bajtársi Klub Nagyik Kórusa, az Allegro AMI Megafon csoportja, a Munkácsy Zenestúdió, a Magyargencsi Dalkör és Kastély Attila tanítványaival.

A Huszár Közösségi Házban 18.30-ig tartanak a programok, utána szeretettel várnak mindenkit a Fő térre, ahol 19 órakor Polgárdi Sándor evangélikus esperes gyújtja meg a városi adventi koszorú utolsó gyetyáját.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!