Karácsonyi összejövetel a vakok és gyengénlátóknál


2016-12-13 22:58:34  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi összejövetel a vakok és gyengénlátóknál főképe
A városban a napokban tartják a kisközösségek, klubok és egyesületek a karácsonyi összejöveteleiket. Ezek az alkalmak jó lehetőséget biztosítanak a hétköznapok rohanásában való megpihenésre, a közös beszélgetésre, az ünnepre való ráhangolódásra.
A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesület Pápai Kistérségi Körzeti csoportja kedden délután tartotta idei utolsó, vagyis a karácsonyi összejövetelét.
A Városháza emeleti termében tartott ünnepélyen idén is a pápakovácsi általános iskola diákjai adtak a Mikuláshoz kötődő műsort, melyben verseket szavaltak és énekeltek. A programon Németh Kálmánné, a látássérültek kistérségi csoportjának vezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta, sikeres és mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött, tervezett programjaikat maradéktalanul megtartották. A pápai csoport idén ünnepelte negyven éves fennállását, melyet egy ünnepséggel koronáztak meg októberben, amikor a fehér bot napi programjukat is tartották. Az év során sokat kirándultak, jártak többek között Bakonybélben és Nagyvázsonyban. Részt vettek érzékenyítő programon, a Miénk a ház című eseményen és több városi rendezvényen is. A csoport vezetőjétől megtudtuk, már tervezik a 2017. évi programokat is, márciusban meghívják a keszthelyi csoportot, akikkel jó kapcsolatot ápolnak. Áprilisban pedig Esztergomba kirándulnak majd.
A karácsonyi összejövetel ajándékozással és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!