Megyeri Istvánné lett az év önkéntese Veszprém megyében


2016-12-13 20:55:49  | cikk: ha  | 


Megyeri Istvánné lett az év önkéntese Veszprém megyében főképe

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház program keretében alapította meg Az Év Veszprém Megyei Önkéntese Díjat. Egyre több önkéntes segíti a társadalom fejlődését helyi szinteken önzetlen tevékenységével, így kapcsolódva egy-egy közösség, civil szervezet vagy intézmény munkájához, nagymértékben hozzájárulva a célkitűzések sikeres eléréséhez. Ezt az áldozatos munkát köszönik meg a díjjal. 2016-ban Megyeri Istvánné vehette át az elismerést az Örülök, hogy önkéntes vagyok címmel megrendezett hagyományos fórumon és díjátadó ünnepségen.


Megyeri Istvánnét Pápán nem kell bemutatni, hisz mindenhol ott van, ahol történik valami, vagy úgyis mondhatjuk, hogy ahol ott van, történik valami. Évtizedek óta végez önkéntes munkát, nem is tudja számba venni, hány helyen. Úgy van vele, mesélte, hogy ahol szívesen látják, ott örömmel segít. Legtöbbet talán a Kékfestő Múzeumban tevékenykedik. Ide úgy került, hogy a Festőkertből eltűnt a festőcsülleng, a festéshez használt növény, s ő visszatelepítette, gondozza azóta is. Persze ott van a játszóházakban, egyéb programokon is. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban is szívesen segít, de az önkormányzati táborok lebonyolításában is aktív részt vállal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai csoportjánál is rendszeresen önkénteskedik.

De nem csupán intézményeket támogat önkéntes munkájával: számos civil szervezetnek tagja, s ha már tag, akkor miért ne segítene. A teljesség igénye nélkül: Jókai Kör, Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete, a Vajda Péter Lakótelepi Nyugdíjasok Klubja....és még folytathatnánk a sort. Ez a díj meglepetés volt számára, nagyon nagy elismerés és öröm, mondta, de a legnagyobb öröm számára mégiscsak az, ha segíthet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!