Az Erzsébet utalványok felajánlását várják


2016-12-13 20:25:04  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Az Erzsébet utalványok felajánlását várják főképe
A nyugdíjasokat érintő kérdésekről tartott közös sajtótájékoztatót ma délután a JMSZK színházépületének emeleti klubhelyiségében Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció, és dr. Bányai Katalin, az Együtt önkormányzati képviselője.
„- A Demokratikus Koalíció szerint a hatalom megint kiszúr a nyugdíjasokkal.” – kezdte Kerecsényi Zoltán, majd elmondta, a jövő évi 1,6 százalékos nyugdíjemelés elmarad az infláció mértékétől, miközben a világ legnagyobb, 27 százalékos áfája terheli az élelmiszereket, 30 százalékos kenyéráremelés jön és a gyógyszerek már most is megfizethetetlenek.
A nyugdíjasok számára juttatott, tízezer forintos Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban a DK képviselője a következőket mondta: „- Sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha a nyugdíjasok készpénzben kapnák meg a juttatást. Ráadásul a 10.000 forint kétszeresét is megkaphatnák a magyar nyugdíjasok, ha a kormányzat felmondaná azt az egyezményt, ami alapján oroszok és ukránok is a magyar adófizetők pénzéből kapnak nyugdíjat. Úgy látszik, egyeseknek fontosabb az orosz, mint a magyar nyugdíjas. A hatalom azt hiszi, bármit megtehet tisztességben megőszült, idős emberekkel, akiknek elüldözi az unokáit az országból. Nem adják nekik oda, ami jár. Elvették a rokkantsági ellátást, a szolgálati nyugdíjat.”
Dr. Bányai Katalin az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban elmondta, a pápai Együtt és a pápai DK önkormányzati képviselők nyugdíjas korú támogatói közül többen úgy döntöttek, hogy a számukra kézbesített utalványokból tartós élelmiszert vásárolnak, és nélkülözők számára juttatják el – még karácsony előtt. Ezért arra kérnek mindenkit, akik a kezdeményezéshez csatlakozni kívánnak, hogy az alábbi e-mai címek egyikére küldjék el elérhetőségeiket: katalindrbanyai@gmail.com, vagy dkppapa@gmail.com. Emellett azok jelzését is várják, akiknek környezetében van olyan rászoruló család, akinek az ünnepek előtt segítséget jelentene az élelmiszercsomag.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!