Adventi forgatag az Erkelben


2016-12-12 20:19:48  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi forgatag az Erkelben főképe
260 tálca sütemény, 9 torta és több mint ezer darab kézműves termék. Ezekkel a számadatokkal lehetne jellemezni az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola hatodik éve megrendezett karácsonyi vásárát.  A szervezést idén a 4. a osztály, Iványi Noémi és Ludvig Andrea tanár, az oroszlánrészt a szülők részéről Orbánné Kovács Brigitta, Boldizsárné Konczos Márta és Vargáné Kiss Nikolett vállalta.
-A lelkes anyukák, nagymamák, apukák, nagypapák péntekenként tartották a kézműves foglalkozásokat, már október közepe óta lázasan készültek, s hónapokon keresztül alkották szebbnél szebb karácsonyi dekorációkat. A szinte csapatépítő összejövetelek nagyon jó hangulatban teltek, miközben ráhangolódtak az ünnepre, s egymást is megismerték egy kicsit jobban a szülők és a pedagógusok. Voltak olyan szülők is, akik otthon készítették el a díszeket, s meglepetésként hozták be az iskolába – mondta Vargáné Kiss Nikolett.
A megnyitón az iskola diákjai fuvoláztak, verset szavaltak, majd a megjelentek egyből ellepték az aulát, s vásárolták a kézműves termékeket.
A standoknál mindenféle portékát kínáltak az érdeklődők számára, mint például kis mécsestartót, ajtó- és ablakdíszt, de karácsonyfadísz, Mikulás festőecsetből, adventi koszorú és egyéb kedves dekorációk is megtalálhatóak voltak az adventi forgatagban.
Aki elfáradt a nézelődésben, az fehérabrosz mellett, gyertyafénynél, egy pohár forró teát kortyolgatva, zsíros kenyér és sütemény mellett beszélgethetett, megpihenhetett, ráhangolódva az ünnepre a rohanó világban.
Az iskola ebédlőjében is nagy volt a tömeg, hiszen ott 193 tálca édes, 65 tálca sós és 9 torta várta az érdeklődőket.
A nagysikerű programot az intézmény a jövő tanévben is megszervezi.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!