Kocsis Ilona: Hogyan? Érezd magad jól! Harmóniában a mindenséggel


2016-12-12 09:51:10  | cikk: Babos Petra  | 


Kocsis Ilona: Hogyan? Érezd magad jól! Harmóniában a mindenséggel főképe
Kocsis Ilona, sok pápainak Zsilák Tamásné néven ismert. Gyermek és ifjú éveit, felnőtt korának negyed évszázadát Pápán töltötte. Élete meghatározó személyével is az akkor még négy tantermes tókerti iskolában találkozott. A középiskolát már fodrász szakmunkás bizonyítvány megszerzése után fejezte be. 13 évig volt fodrász, utána mint szakmai tanár dolgozott az Acsády Szakmunkásképző Iskolában. A tanári diplomát a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakán szerezte meg. Nyugdíjas kora óta természetgyógyász, amit nagyon szeret. Írt egy könyvet is, Hogyan? Érezd magad jól! Harmóniában a mindenséggel címmel. A könyv az eddigi tapasztalatainak összegzése. Az olvasó számára elsősorban gondolatébresztő, elgondolkodtató.
-Úgy érzem, most találtam rá arra az útra, amit mindig is kerestem. A tanári pálya is hasonló volt, hiszen ott is szeretetet és tudást kellett adni. És itt is hasonló a helyzet. A könyvem címe: Érzed magad jól! Én nem azt írom le, hogy így kell tenned, hogy úgy érzed magad, hanem elmondom, hogy nekem milyen tapasztalataim voltak az egyes szintek működésénél, valamint azok hogyan befolyásolták az életemet. Az enyémet, nem másét. Mindenki egyedi példánya az univerzumnak. Én nem adhatok tanácsot, én csak elmondhatom, én hogyan tettem, de mindenkinek magának kell a saját útját járnia. Addig, amíg én megfogalmazom, hogy mit szeretnék az életemben, számomra mi a fontos, miben akarok változni, azt magamnak ígérem meg, nem másnak. És ha rájövök, hogy máshogy is tekinthetek a világra, mint eddig, akkor talán jó irányba fogok haladni a későbbiekben. Mindenkinek meg kell találni azt az útját, amelyen jól érzi magát – mondta az előadó, aki hozzáfűzte, évtizedes terapeuta és tanácsadói tapasztalatait folyamatosan kiegészítette, járt továbbképzésekre és előadásokra. Egyfolytában keresett valamit, ami a teljesség érzetét adja, de mindig hiányérzete maradt. Mintha minden információ a puzzle egy darabja lett volna csak, s ebből sok a darabból kellett összeraknia a képet. Egyfelől magának, másfelől másoknak, hogy utat mutasson a hozzá fordulóknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!