Közel 600 táncos a jótékonysági táncversenyen


2016-12-10 20:27:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel 600 táncos a jótékonysági táncversenyen főképe
Minden eddiginél nívósabb és népesebb mezőny gyűlt össze a Városi Sportcsarnokban a Sanogenesis Alapítvány rendezvényén, a Megaforce Dance Cup elnevezésű nyílt táncversenyen, melyen amatőr és profi táncosok is színpadra léptek. A verseny idén is két részből állt: a délelőtti minősítő megmérettetésen arany-, ezüst- és bronzminősítést osztott ki a zsűri, a cél pedig az volt, hogy azok is sikerélményhez jussanak, akik korábban még nem vettek részt hasonló versenyen. Délután master bajnokság zajlott, melyre aktívan versenyző és profi táncosok, csoportok jelentkezését várták. Az idei programot Unger Tamás nyitotta meg, az alpolgármester beszédében azt mondta, Pápát szokás barokk városnak, fürdő városnak vagy épp a templomok városának nevezni, a mai napra pedig a táncosok városa is lett.
- A tavalyihoz képest másfélszer annyian jelentkeztek, azt gondolom ez is azt mutatja, hogy ez egy hiánypótló rendezvény mind a kezdő, mind pedig a profi táncosok körében. Harmadik alkalommal van szerencsém megnyitni ezt a versenyt, és azt tapasztalom, hogy évről-évre nő a kategóriák száma, egyre több stílust és egyre több koreográfiát tekinthetünk meg. Azt kívánom a versenyzőknek, hogy szerepeljenek minél jobban, és amennyiben idejük engedi, kísérőikkel tegyenek egy sétát városunkban.
Az esemény – ahogy a korábbi alkalmakkor is – jótékony célt is szolgált, hiszen a Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a verseny ideje alatt adventi kézműves vásárt szervezett, továbbá a jelenlévő gyerekeknek kézműves­foglalkozásokat is tartott. Az ajándéktárgyak bevételét a csoport a pápai rendezvényeikre fordítja majd – tájékoztatott Pintér-Papp Eszter csoportvezető. Szegediné Murai Dóra főszervezőtől megtudtuk, az idei kupa iránti érdeklődés minden várakozásukat felülmúlta, hiszen a nap folyamán 163 koreográfiában nem kevesebb, mint 593 táncos lépett a közönség elé.
- A délelőtt folyamán már a manó és gyermek korcsoportokban is láthattunk nagyon szép koreográfiákat, és a verseny előrehaladtával a színvonal csak nőtt. Felsorolni is nehéz lenne hány táncstílust vonultattak fel a táncosok, Pápát és környékét a Black Bunny Rock ’n Roll Club, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Művészeti Iskolája, a Balance Dance Team és a Pápasalamoni Hens Dancing csapat képviselte. A zsűri idén is nagyon erős, újdonság, hogy a pontozók írásbeli szakmai véleményt adnak a produkcióról, amit aztán az edzőknek elküldünk, segítve ezzel a csapatok, egyéni produkciók további fejlődését. A szeretetszolgálat mellett a Második Esély Állatmentő Csoportnak is próbálunk segíteni, bízom benne, hogy ebből a szempontból is sikeres lesz a rendezvény.
A fellépőket idén is nívós zsűri pontozta, a székekben Hernádi-Rabi Erika, Demcsák Ottó, Ramasz László, Hergenrőder Jácint és a győri Dance4you Táncstúdió vezető táncoktatója, Fekete René foglalt helyet, aki azt mondta, egy táncversenynek nem egymás leküzdéséről, vagy az ellenfelekkel vívott harcról kell szólnia.
- Számomra a tánc egy olyan közösségi élmény, ahol az egymásra hatás a fontos: hogy tanulhatunk egymástól, inspirálódhatunk, motivációt gyűjthetünk és kikapcsolódhatunk közösen. Zsűriként éppen ezért keresem, hogy ki van a közönségre, a táncostársakra és a zsűrire a legnagyobb hatással. Egy verseny nemcsak a pillanatnyi megmérettetés izgalmairól, hanem a felkészülés idején szerzett maradandó élményekről is szól. A zsűrizés által szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy díjazzam a fejlődéséért végzett kemény munkát.
Az idei kupa is kiválóan sikerült, a végső összesítés hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!