Találkozóra gyűltek össze a nyugdíjas iparosok


2016-12-10 20:10:25  | cikk: Babos Petra  | 


Találkozóra gyűltek össze a nyugdíjas iparosok főképe
A Pápa és Térsége Ipartestületnél már évek óta nagy hagyománya van annak, hogy advent idején megvendégelik nyugdíjas társaikat, s együtt eltöltenek egy kellemes délelőttöt.
A karácsonyi összejövetelen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Unger Tamás alpolgármester is. Az alpolgármester elmondta, nagyon szívesen jön az iparos találkozóra, hiszen ő is iparos családból származik, nagyapja cipész mester volt. Az Ipartestület fontos szerepet játszik a város életében, hiszen a tagok gyakran karitatív tevékenységet is végeznek. Az ilyen fajta közösségformáló összejövetelek kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy a nyugdíjba vonult iparos társaik találkozzanak, illetve arra, hogy elismerjék azok munkáját, akik szakmai tevékenységükkel hosszú időn át szolgálták a város polgárait.
Végül azt kívánta, hogy még sok éven át össze tudjanak gyűlni az iparosok, s együtt ünnepeljenek.
Szabó Tibor elnök elmondta, az Ipartestület idén ünnepelte 130 éves fennállását.
-Hosszú évek óta nagyon fontosnak tartjuk a nyugdíjas társak tiszteletére szervezett karácsonyi összejövetelt, hiszen ők a társadalom megbecsült tagjai. A nyugdíjas karácsony célja az együttlét, a beszélgetés egy pohár bor és sör mellett a szakmáról, a családról, s arra is kiváló alkalom, hogy egy kicsit megálljunk a rohanó világban és megpihenjünk – hangsúlyozta Szabó Tibor. Az elnöktől megtudtuk, a testület nemrégiben tartotta a Mikulás napi ünnepséget, melyre az idén is sok tagtársuk gyermeke és unokája jött el legnagyobb örömükre.

Pápa Város Önkormányzata minden évben elismerő oklevelet nyújt át azoknak az iparos tagoknak, akik szakmai tevékenységükkel hosszú időn át szolgálták a város polgárait. Idén oklevélben részesült Frank Ferenc, Magyari László, Németh János és Szalay Aladár.
Az összejövetelen a megjelentek egyperces néma tiszteletadással adóztak elhunyt társaik emléke előtt, majd Nyulasi József és Szakács Imre verssel, az egyik tagtársuk unokája, Kiss Hajnalka fuvola játékával tette emlékezetesebbé az ünnepi összejövetelt. A karácsonyi programon a németbányai citerazenekar is közreműködött.
 A szervezet székházában tartott programon finom ebéddel és egy karácsonyfadísszel is kedveskedtek a megjelenteknek a Meister-Holz Kft. jóvoltából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!