Adventi kórustalálkozó


2016-12-10 18:34:19  | cikk:  | 


Adventi kórustalálkozó főképe

Tizenötödik esztendeje hagyomány már Pápán, hogy advent idején a város felnőtt kórusai közös koncertet adnak. Minden évben más és más csoport vállalja a szervezést, az idei évben az Éneklő Szülők Kara koordinálta a programot.

Advent harmadik hétvégéjén, szombaton a református templomban gyűlt össze az hat kórus, a Szent Anna Kórus, az Éneklő Szülők Kara, a Pápai Nyugdíjas Egyesület Énekkara, a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara és a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület Brezza di Barocco kamarakórusa.

A közös dalokat dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta vezényelte

A szervezők nevében Csákvári Judit kórustag köszöntötte a résztvevőket és az érdeklődőket. Dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta, az Éneklő Szülők Kara kórusvezetője elmondta, hogy ez az alkalom nagyon fontos a pápai felnőtt karok éves programjában, hisz ilyenkor meghallgatják egymást a városban működő kiváló kórusok, s énekelnek együtt, hisz ezúttal is voltak közös dalok is.

A Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület Brezza di Barocco kórusa most lépett fel először ezen a közös adventi alkalmon. A kórus két éve működik, tavaly is hívták őket a pápai felnőtt kórusok koncertjére, de akkor még nem érezték elég felkészültnek magukat, hogy ilyen rangos ünnepi rendezvényen részt vegyenek. Idén viszont megtanultak három művet és örömmel fogadták a felkérést, mondta M. Varga Veronika, a kórus vezetője.
A kórusok mindegyike ünnepi repertoárral készült, számos szép mű felcsendült a hallgatóság nagy örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!