Teadélután a Jókai Körben


2016-12-09 20:27:11  | cikk: ha  | 


Teadélután a Jókai Körben főképe

A Jókai Kör hagyományai közé tartozik, hogy az évet kötetlen, jó hangulatú teadélutánnal zárják. Így történt ez idén is, a tagok süteménnyel készültek, szépen terített asztal, üdvözlőkártya és hangulatos mécsesek fogadták az érkezőket a Huszár Közösségi Ház nagytermében. Az alkalmat az Irodalmi Önképzőkör tagjainak versmondása színesítette.

Török Judit, a kör elnöke elmondta, hogy eredményes évet zárnak. A megújult vezetőség célul tűzte ki a fiatalok megszólítását, ennek jegyében az irodalmi délutánokon mindig egy-egy általános vagy középiskola diákjai adtak műsort. A gyurátzos, a petőfis és a teleszterionos tanulók is nagy tapsot kaptak, az idősebb tagok is örömmel fogadják a fiatalok néha formabontó, de igényes előadásait.

A meghitt hangulatú összejövetelen Török Judit elnök mondott köszöntőt

A nagymúltú közösség egy új kezdeményezéssel is felhívta magára a figyelmet: a szeptember végi Fő téri mesenap nagy siker volt. Kézműves foglalkozások, mesék, játékok hívogatták a gyerekeket, akik örömmel vetették bele magukat a tér forgatagába. A pozitív visszajelzések arra sarkallják a tagokat, hogy hagyományos legyen ez a jól sikerült kezdeményezés.

A jövő év tervei közt szerepel számos irodalmi délután, s a Szó és Kép Színpad Petőfi-előadását is meghívták egyik összejövetelükre. A közösség mindig más helyszínen tartotta rendezvényeit, ez ezután is így lesz. A református gyűjtemények könyvtára, a városi könyvtár, a református gimnázium díszterme, a Huszár Közösségi Ház és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola is otthont adott már programjaiknak. Török Judit megköszönte az intézmények támogatását és reméli, hogy a Jókai Kör a jövőben is számíthat a segítségükre, hogy a város kulturális élete még színesebb, változatosabb lehessen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!