Mikulásajándék a szabályosan közlekedőknek


2016-12-07 22:07:38  | cikk: HuHa  | 


Mikulásajándék a szabályosan közlekedőknek főképe
Az idei évben a Munkácsy-iskolánál tartotta meg Mikulás akcióját a Pápai Rendőrkapitányság. December 6-án, a tanítás kezdete előtt a rendőrök társaságában a télapó és krampusza is azt figyelte, a gyalogosok a zebrát használják-e az úttesten való átkeléshez és a járművezetők megadják-e nekik az elsőbbséget.

A gyerekek érdeklődéssel fogadták a reggeli meglepetést

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes elmondta, a közlekedésbiztonsági akció célja nem az, hogy a szabálytalanságokat feltárják és szankcionálják, sokkal inkább a segítő figyelmeztetés és figyelemfelhívás a szabályos közlekedésre.
-Az iskolába igyekvő diákokat figyeljük, betartják-e a szabályokat és azok a szülők, akik gépkocsival hozzák gyermekeiket, használják-e a biztonsági övet, gyermekülést és elsőbbséget adnak-e a gyalogos-átkelőhelyen.

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója sok kisgyermeknek adhatott át ajándékot 

A szabályosan közlekedőket ajándékkal jutalmazták, s ebben segített a Mikulás és krampusza is. A gyerekeknek szaloncukrot és csoki mikulást osztottak, de az ajándékok között láthatósági kiegészítők is szerepeltek. A szabályokat betartó sofőröket szintén jutalmazták, ők egy téli közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi jótanácsokat tartalmazó kiadványt vehettek át, autóillatosítót és kavicsfelverődésnél használható matricát kaptak.

A gépkocsivezetőket is megajándékozták

A becsengetés előtt érkezett az iskolához Sándor Mira második osztályos diák is, akit anyukája kísért. A gyalogos-átkelőhelyet használták az iskola megközelítésére és a kislány nagyon jól tudta, hogy ez mennyire fontos.
-Ha gyalog megyünk, akkor a járdát használjuk, az úttesten pedig a zebrán megyünk át. Ez azért fontos, hogy ne üssenek el bennünket és biztonságosan menjünk át az úton – mondta a nyolcévesek bölcsességével. Persze Mira is kapott ajándékot a Mikulástól és a rendőröktől és nagyon örült az édességnek és a fényvisszaverő apróságoknak.

Sándor Mira és anyukája - szabályosan a zebrán keltek át

A rendőrök nem csak az ő esetükben szereztek pozitív tapasztalatokat kedden reggel. A gyermekek a járdán közlekedtek és a zebrán haladtak át az úttesten, a gépjárművezetők pedig megálltak a gyalogos-átkelők előtt.
-Bízom benne, hogy nem a rendőröknek szólt ez a szabályosság és az év többi napján is így közlekednek az iskola környékén – jegyezte meg a rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!