Négy verseny, négy győzelem


2016-12-07 11:49:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négy verseny, négy győzelem főképe
A Kilián DSE tollaslabdázóinak az ősszel a korábbi évekhez képest egy kicsit késve indult a versenyszezon. Ez a csúszás azonban egyáltalán nem befolyásolta a gyerekek eredményességét, hiszen a november 12-vel kezdődő versenyek négy héten keresztül minden héten szép sikereket hoztak. Az említett időpontban Budapesten, a Hodos Tamás Emlékverseny nyitotta meg az idei versenyévadot, sajnos többféle program időpont egyezése miatt csak három fővel képviseltették magukat városunk tollaslabdázói, akik évek óta hagyományosan jól szerepelnek ezen az erőpróbán. Ez az idei évben sem volt másképp.
- Az U11-es korcsoport fiú egyes versenyszámában Horváth Csanád megszerezte az első helyet, és elhozta az ezzel együtt járó kupát. A lányok mezőnyében ebben a korcsoportban Nagy Eszter indult, és a dobogó harmadik fokára tudott felkapaszkodni. Szintén bronzéremmel tért haza az U13 korcsoportos fiúk küzdelmeiről Nagy Dániel – elevenítette fel a versenyt Horváth Attila, a gyerekek edzője. A következő hét szombatján Segesden volt a Dunántúli Körverseny első fordulója. Ez a versenysorozat hagyományosan nemzetközi erőpróba, hiszen szinte kivétel nélkül megjelennek a versenyen Lendváról (Szlovénia) érkező játékosok is. Ide már egy kicsivel népesebb – nyolc fős - küldöttség utazott, bár a sorainkat itt is „tizedelte” betegség. Versenyzőink minden versenyszámban megszerezték az első helyet: a legfiatalabbak versenyében, az U11-es lányok között első helyezést szerzett Szabó Zsófi, második helyen Nagy Eszter végzett, míg az élete első igazi erőpróbáján induló, mindössze 6 és fél éves Szabó Sára a „nagyok” között bronzérmet nyert. Ebben a korcsoportban a fiúknál egyedüli pápai indulóként nyújtott kiemelkedő teljesítményt Horváth Csanád, és került így az aranyérem az ő nyakába. Az U13-as lányoknál a két 11 éves pápai versenyző csak egymásnak volt ellenfele, és a dobogón helyet cserélve Eszter szerezte meg az első, míg Zsófi a második helyet. A fiúk mezőnyében Nagy Dániel lett a verseny győztese, Horváth Csanád csapattársa mögött az ezüstöt gyűjtötte be. Az U15-ös lány mezőnyben is megmérettettek a 11 éves pápai lányok, kiegészülve a kategória egyik esélyesével, a szintén pápai Farkas Júliával. Kétséget nem hagyva a többiekben lett Júlia első, de nagyon nagy küzdelemben a másik két lány is felállt a dobogóra, Eszter ezüst, Zsófi bronzéremmel gyarapította kollekcióját. A pápai sportolók a nap fénypontjaként az U15-ös fiúk között megkoronázták sikereiket, hiszen a dobogón mind a négy helyet ők foglalták el, sorrendben: 1. Nagy Dániel (második aranyát nyerte ezen a versenyen), 2. Szabó Krisztián, 3. Bátai Fabríció és Horváth Csanád (harmadik érmét nyerte ezzel).
November 26-án rendezte a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége a két éve elhunyt, hosszú időn keresztül Magyarországon tevékenykedő indonéz tollaslabda szakember – Suparmadi Sukardia – tiszteletére a Suparmadi Emléktornát. Ezen a versenyen hat sportolóval tudtak a pápaiak részt venni.
- Itt a legfiatalabb korosztály az U9 volt, ahol a lányok között szerencsét próbált Szabó Sára is. Szerencsére nem maradt reménytelen a kísérletezése, hiszen a nap végére nyújtott teljesítményével ismét a dobogó harmadik fokára állhatott a két évvel idősebbek között. Az U11-es fiúk mezőnyében harmadik alkalommal sem talált legyőzőre Horváth Csanád, aki kisebb váll problémával küszködve is vette az akadályokat. Az U13-as fiúk mezőnyében harmadik helyen végzett Nagy Dániel. Különös rangot adott az eseménynek, hogy az érmeket és a díjakat Indonézia magyarországi nagykövete adta át a fiataloknak.
A soron következő megmérettetés a Dunántúli körverseny második állomása Bagod volt december elején. A Fekete István Kupán három korosztályban küzdöttek meg a fiúk és a lányok. Ez a verseny is nemzetközi, hiszen itt is részt vesznek a közelben lakó lendvai versenyzők.
- Az U11-es lányok között három pápai állhatott ismét a dobogón, sorrendben Nagy Eszter, Szabó Zsófi, valamint a betegségéből felépült Geiger Míra. Érdekesen alakult az U13-as lányok eredménye, hiszen a három pápai lány ugyan ebben a sorrendben végzett a magasabb kategóriában is az 1-3. helyen. Eszter és Zsófi a legidősebbek között is megszerezte az első és a második helyet, így a két lány egyaránt triplázott: Eszter három arany, Zsófi három ezüstéremmel térhetett haza. A fiúk mezőnyében a 11 évesek között ismét tarolt Horváth Csanád. Ezen a versenyen is játszott mindkét magasabb korosztályban, és ott is érmeket szerzett. A 13 éves mezőnyben Nagy Dániel előzte csak meg, míg a 15 éves mezőnyben a második aranyat bezsebelő Dani mellett Szabó Krisztiánnal sem bírt. Úgy gondolom bánkódásra semmi oka, hiszen az eddigi versenyeken saját korosztályában 100 százalékos teljesítményt nyújtott, és a magasabb korosztályban is jó játékot mutatott.
Horváth Attila hozzátette, most kezdődik számukra a diákolimpia felmenő rendszerű versenysorozata, bíznak abban, hogy a Kilián DSE színeiben tollaslabdázó fiatalok ebben a sorozatban is jól használják az ütőiket, és az elmúlt évekhez, évtizedekhez hasonlóan tisztesen helyt állnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!