Táncok a zenében


2016-12-05 15:21:09  | cikk: ha  | 


Táncok a zenében főképe

A Harmónia Fúvósötös kiváló zenészei léptek színpadra a 2016-17-es filharmónia ifjúsági hangversenybérlet első előadásán. A Türr István Gimnázium és Kollégium, a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai, a közgázosok és az általános iskolások vehettek részt a koncerten, melynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont.

Az ifjúsági filharmónia bérlet első alkalmán a pécsi Harmónia Fúvósötös lépett fel Táncok a zenében című előadásával. A zenészeket ezúttal két táncospár is kiegészítette, a veszprémi Winner Versenytánc Egyesület tagjai. A zenei repertoárban szerepelt tangó, rumba és keringő is, zenét szolgáltatva a fiatal táncosoknak. Felcsendült többek közt Haydn, Strauss, Scott Joplin és Farkas Ferenc muzsikája is.

Előkerült a csörgődob is

A moderátor Szilágyi Lajos volt. A hangverseny középpontjában ezúttal a ritmus állt, az interaktív előadás során több diák is felkerült a színpadra, hogy megtapasztalják a hangszerek, zeneszerszámok miként is szólaltathatók meg, hogyan adható meg egy-egy dal lüktetése. A zene és a tánc találkozása is számos ritmusbeli összefüggésre mutatott rá, hisz volt, amikor a táncosok zene nélkül keringőztek, ehhez kellett aztán párosítani a korábban hallott muzsikát. A zene belső törvényszerűségeit, a harmóniákat érthetően jeleníti meg a tánc, mondta Lakner Tamás, ezért is szeretik a zenészek és a diákok is ezt az előadást.

Az ifjúsági bérlet következő alkalma 2017 márciusában lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!