Másfél évtized a gyermekekért


2016-12-03 21:43:27  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Másfél évtized a gyermekekért főképe
Másfél évtizede szolgálja a gyermekek és családok hasznos időtöltését a Kópé-Vár, vagyis az egykori Máltai játszóház és játszótér, melynek 15. születésnapját ma délután ünnepelték. A gyermekeket játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várták, és a hagyományokhoz hűen a Ricsi Cukrászda jóvoltából egy nagy születésnapi torta is köszöntötte az ünneplő gyermekparadicsomot.
Bognárné Novák Ilona, a létesítményt közel két éve működtető Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont igazgató-helyettese hírportálunk kérdésére elmondta, nagyon örültek annak, hogy a Kópé-Vár hozzájuk került, hiszen minden elemében intézményük profiljába illik és gazdagítja gyermek-közművelődési munkájukat. Korábban már jelentős összeget fordítottak a szabadtéri játszóeszközök állagmegóvására, azonban a 15 év nem múlt el nyomtalanul, s jelenleg is vannak olyan eszközök, amelyeket a gyermekek testi épsége érdekében le kellett zárniuk. A ház azonban zavartalanul várja a gyermekeket, Somogyiné Böröczky Szilviának - aki a kezdetektől itt dolgozik, és viszi tovább a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szellemiségét -, valamint két kolléganőjének, Vesztergomné Erdős Katalinnak és Kubriczky Dórának köszönhetően.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!