Ünnep a Barátság Klubban


2016-12-03 21:40:05  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Ünnep a Barátság Klubban főképe
Ma délután tartotta hagyományos Mikulás ünnepségét a Barátság Klub az Acsády Ignác Szakképző Iskola klubhelyiségében. A családias hangulatú rendezvényt a gyermekek és szülők közös Mikulás-hívogató tánca nyitotta, majd a szülők egy kedves bábjátékkal kedveskedtek a gyerekeknek. A téli tájat ábrázoló paravánnál egy kis mókus és egy süni története elevenedett meg, akikhez éppen karácsonyi mézeskalács-sütés közben toppant be a Mikulás.
A kedves történetet követően szélvészként a paraván elé perdült egy manó, akinek nagy gondot kellett megoldania. A Mikulásnak ugyanis rettenetesen fájt a foga, s már azon gondolkodott, hogy az idei évben lemondja az ajándékosztást. A manó kipróbált mindenféle házi praktikákat, de nem tudta enyhíteni a Nagyszakállú fájdalmait, ezért nagy nehezen elcsalta fogorvoshoz. A kedves doktornő aztán rövid idő alatt meggyógyította a fájós fogat, és még a fogmosás fontosságára is felhívta a hallgatóság figyelmét.
A gyerekek nagy tapssal jutalmazták az anyukák által előadott színdarabot, majd közös énekléssel csalogatták a terembe a Mikulást. A fiatalok nagy örömmel vették át az ajándékcsomagokat, és figyelmesen hallgatták a piros ruhás ajándékosztó személyre szabott jó tanácsait is.

A Mikulás ajándékot és jó tanácsokat is adott a gyerekeknek

A Barátság Klubot Polgár Györgyné hozta létre annak érdekében, hogy a mozgássérült gyermekeknek találkozási lehetőséget biztosítsanak. A klub az évek során más fogyatékossággal élő gyermekek felé is nyitott, így mára mozgássérült, értelmi sérült, látássérült, hallássérült és autista gyermekek is vannak tagjaik között. A Mikulás-napi rendezvényt a Barátság Klubért Alapítvány szervezi évről évre, s nagy segítséget nyújt számukra az Acsády Ignác Szakképző Iskola azzal, hogy helyet biztosít ünnepségüknek, melyre ma 37 gyermeket vártak - tudtuk meg Gyalog Zoltánnétól, az alapítvány titkárától.
A klub idei programjai ezzel még nem értek véget, kedden 26 gyermek részt vesz a JMSZK Mikulás-napi rendezvényén, majd néhány nappal később Veszprémbe utaznak egy jótékonysági műsorra. Karácsonyi összejövetelüket december 18-án tartják majd a Szent Anna templomban és a tervek szerint a szilveszteri örömfutáson is részt vesznek majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!