Mikulás a Bázisreptéren


2016-12-03 17:18:57  | cikk: HuHa  | 


Mikulás a Bázisreptéren főképe
Közel kétszáz kisgyermek várta szüleivel a Mikulás érkezését tegnap délután az MH Pápa Bázisreptéren. A dolgozók gyermekei számára rendezett ünnep évek óta hagyomány már, s évről évre egyre népszerűbb a reptéren dolgozó családok körében. A cél a közös ünnepvárás, a munkahelyi ismeretségek, barátságok elmélyítése, az együtt töltött idő tartalmas megélése.

A kézműves foglalkozáson kedves apróságok készültek

Az idén közel ötven külföldi katona családja is részt vett a programon, hogy a sok-sok játékkal, színpadi produkcióval tarkított délután végén átvehessék a Mikulás ajándékát. A csapat művelődési otthonban tartott színes rendezvény szervezésében több, reptéren dolgozó szülő is részt vett, a gazdag programhoz pedig támogató is akadt idén: a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda egészséges ételek bemutatójával, tanácsadással közreműködött.

A gyerekek együtt énekeltek a fellépőkkel a színpadon

Soproniné Szabó Éva századostól, a reptér protokoll altisztjétől, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, a kézműves foglalkozáson kedves angyalkákat és télapókat, karácsonyi asztaldíszeket és egyéb ünnepi dekorációkat készíthettek az ügyes kezű gyermekek szüleik segítségével, de az apróságokat légvár és arcfestés is várta, a színpadon pedig mesés-zenés produkciókat néztek meg a kicsik, sőt együtt énekeltek, szavaltak a fellépőkkel.
-Az idén a legnépszerűbb elfoglaltság az asztali dísz készítés, melyhez mi vágtuk fel az alapként használt farönköket. Gyertyát vásároltunk, tobozt, csipkebogyót, diót és mogyorót szedtünk hozzá díszítésnek, és felajánlásként ezüstfenyő ágakat is kaptunk, így nagyon szép dekorációt készíthettek a gyerekek.

A karácsonyi asztali dísz készítése volt a legnépszerűbb

Gáncs Előd testvérével, édesanyjával és édesapjával érkezett a programra, a kisfiúnak az apukája dolgozik a reptéren. Mint mesélte, fehér ruhás angyalkát, manót és csillagokkal díszített hópelyhet készített anyukájával, míg várta a Mikulás megérkezését, akinek be is mutatkozott, amikor átvette a csokoládékkal teli csomagot.

Gáncs Előd (balra) nagyon várta a Mikulás érkezését

A kora délután kezdődött rendezvényre ugyanis egyszer csak betoppant a fehérszakállú öreg két kedves krampuszával, szánján sok-sok ajándékkal, és sorra szólította a gyermekeket, hogy átadja az ajándékot. A bátortalanabbak megilletődve nyúltak a csomagért, de voltak, akik nemcsak a nevüket árulták el a télapónak, hanem verset is mondtak tiszteletére.

A fehérszakállú kedves krampuszokkal és sok ajándékkal érkezett

A vidám kavalkád végén élményekkel gazdagodva, saját készítésű kedves apróságokkal és a Mikulás ajándékával térhettek haza a családok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!