Szalagot viselni megtiszteltetés és bátorság – Közgázos szalagavató


2016-12-02 23:31:45  | cikk: Babos Petra  | 


Szalagot viselni megtiszteltetés és bátorság – Közgázos szalagavató főképe
Zsúfolásig megtelt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel, hogy együtt ünnepeljék a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma végzőseinek szalagavatóját.
Az est nyitányaként a 12. D osztály romantikus keringőjét láthatta a közönség, majd a négy osztály vidám, zenés-táncos, az együtt töltött éveket felidéző műsora következett.
Romantikus keringő
A szép számban egybegyűltekhez Berta Ildikó igazgató szólt.
- Olyan környezet vesz körül titeket, ahol mindenki tartozik valakihez, s mi itt összetartozunk. Összeköt a közös múlt, s az együtt elkezdett jövő építésének ígérete! Ti már azok a diákok vagytok, akiknek közgázos múltja intézményünkben a változások útjával kapcsolódik szorosan össze, s biztos vagyok abban, hogy szeretettel fogtok emlékezni ezekre a pillanatokra. Közös nagy feladatunk, hogy a szakképzésről kialakított tévhitet szerteoszlassuk. El kell érnünk, hogy amikor egy fiatal a szakképzésről hall, lehetőséget is, kihívást is lásson benne. Lehetőséget egy teljesebb életre, és szellemi kihívást, amit az adott szakma jelent. A hamarosan feltűzött szalag mostantól azt jelenti számotokra, hogy fogyóban vannak a diákélet napjai, közeledik az érettségi vizsga.
Berta Ildikó köszöntötte a végzősöket
A közgázos diák tudja, hogy a szalagot viselni megtiszteltetés is, hiszen egy elismert, neves iskola diákjai vagytok. Azt is megtapasztaltátok, hogy csak fáradságos munkával lehet ezt kiérdemelni. A jó hírnevet csak úgy lehet fenntartani, ha mindannyian, diák és tanár egyaránt küzdünk érte. A szalagot hordani bátorság is: hamarosan nagy reményekkel ismeretlen utakra léptek. Jó döntéseket kell hoznotok, és küzdenetek kell a megvalósulásukért.
Végül így szólt a végzősökhöz, hogy: „Őszintén kívánom, hogy ne tévedjetek el, hogy találjatok magatokban kapaszkodókat, hogy megtanuljátok elfogadni és elviselni a közelgő felnőttlétet. A konfliktusok és küzdelmek árán vagy ellenére is merjetek élni, hinni, szeretni. Teljesen tisztán, emberi módon, mert Ti viszitek tovább az élet és emberség zászlaját, mert ti is átélitek majd gyermekeitekben az emberré nevelés szépségét és felelősségét.” – mondta a tagintézmény-vezető.
Az ünnepségen hagyomány, hogy egy szülő is köszönti a maturandusokat. Idén Edvyné Szöllösi Annamária szólt a diákokhoz, aki beszédében azt kívánta, hogy mindenkinek teljesüljön az álma, a célja, amit maga elé tűz.
"Egymás köré gyűltek és közös dalt énekeltek..."
Ezt követően az est fénypontja, a szalagok feltűzése következett, melyet a hagyomány szerint az osztályfőnökök (Somogyi Katalin, Tóth Judit, Mógor Andrea és Radványi Éva) tűztek fel a maturandusokra. A 2016/2017-es tanévben a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában 109 diák kapta meg az osztályfőnökökétől a végzősöknek járó piros-fehér szalagot.  A végzős diákok színvonalas műsora a 12. A.,B., C. osztályok keringőjével, majd közös pezsgős koccintással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!