Programokban gazdag évet zárt a PVCNÖ


2016-12-02 23:14:11  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag évet zárt a PVCNÖ főképe
Ülésezett a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, melyen közmeghallgatás keretén belül Markos Róbertné elnök ismertette a 2016.évi programokat. Mint mondta, sikerekben és programokban gazdag évet tudhatnak maguk mögött.
Az elmúlt év mozgalmasan telt, pályázatokat írtak és sok gyermekprogramot szerveztek. Nyáron pályázati forrásból eljutottak Máriagyűdre és lehetővé tették 21 gyermek számára, hogy táborozhasson egy héten keresztül Bakonyjákón. Megemlékeztek a roma holokauszt áldozatairól, valamint ellátogattak a veszprémi állatkertbe. Halloween alkalmából játszóházat szerveztek, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Az idei évben is részt vesz a nemzetiségi önkormányzat a Gyertyafényes adventen, vagyis december 18-án teával és sütivel kínálják az érdeklődőket a Huszár Közösségi Házban, valamint december 22-én gyümölcsöt és szaloncukrot osztanak a gyerekeknek a közelgő ünnep alkalmából a Rigó lakótelepen. Természetesen a Mikulás ünnepség sem marad el, idén játszóházzal várják majd az apróságokat, szintén a Rigó lakótelepen, ahová a Mikulás is ellátogat majd. Az elnök megköszönte a képviselőtársak, az aljegyző és a titkárság minden dolgozójának segítőkész munkáját a programok lebonyolításában és az egész éves működéssel kapcsolatban.
Vegyes ügyek keretében elmondták, a kiemelkedő programjaikat szeretnék feltölteni a Nemzetiségi Örökségtárba a 2016.évi költségvetés terhére.
Az ülésen elfogadták a belső ellenőrzési tervet, melyben kiemelten vizsgált terület a hatásköri rend, a pénzgazdálkodási biztonság és a kötelezettségvállalás rendje.
Markos Róbertné beszámolt arról is, hogy elkészült az új cigányzászlójuk és az évkönyvük is, amelybe a rendezvényeikről fognak rövid fényképes beszámolókat gyűjteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!