Ünnepre hangoló ötletek


2016-12-02 21:15:32  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Ünnepre hangoló ötletek főképe
Ünnepre hangoló barkács-ötleteket kínál mindenkinek Kovácsné Bata Gabriella és Menyhártné Kovács Bernadett, a Nátuskerti Óvoda óvónőinek „Ünnepi barkácsoló” című könyve. A látványos, színes képekkel gazdagon illusztrált kiadványt ma délután mutatták be a Jókai Mór Városi Könyvtárban.
A megjelenteket Horváthné Végh Judit, a Nátuskerti Óvoda vezetője köszöntötte, majd Csákváry Judit, a városi óvodák intézményvezetője méltatta a kötetet, hangsúlyozva, a szerzők egy évtizeden át dolgoztak együtt, s elkötelezettek hivatásuk iránt. Mindketten tudatosan fejlesztették módszertani változatosságukat, melyben a kreativitás hangsúlyos szerepet kapott. A hozzájuk járó gyermekek napi szinten, játékba ágyazottan, számtalan vizuális lehetőséggel ismerkedhetnek meg. Az intézményvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a szerzőpárosnak 2014-ben megjelent kiadványa, a „Játékos barkácsoló”, évszakokra bontva tartalmazott kreatív ötleteket. A most bemutatott kiadványt kézbe fogva pedig átélhetjük a Mikulás és a karácsonyi ünnepkörhöz köthető eseményeket.
Jankovics László, a kötetet gondozó Novum Könyvklub Kft vezetője a könyvbemutatón hangsúlyozta, a mai nap ünnep, ahol a lelkes óvónőket, az ügyes kezű gyermekeket, és a pápai óvodák munkaközösségét ünnepeljük. Pápán nagyon lelkes óvónői közösség dolgozik, akik az elmúlt pár évben a Novum legjelentősebb szerzői közé léptek elő. Az elmúlt időszakban ugyanis öt olyan könyv jelent meg, amelyet pápaiak szerkesztettek, írtak, készítettek.
Jankovics László a Novum kiadó vezetője a pápaiak közreműködésével készült kiadványokról beszélt

A rendezvényen a szerzők a kiadványok létrejöttéről, és a gyermekekkel végzett munkájukról beszéltek. Menyhártné Kovács Bernadett úgy fogalmazott, ők csak tették a dolgukat, úgy, mint mindig: új és új ismereteket szerettek volna nyújtani a gyermekeknek, újabb ötleteket beépítve napi tevékenységeikbe – fejlesztve ezáltal a gyermekek finommotorikáját, gondolkodását, emlékezetét. Így teltek a mindennapjaik, amikor 2014-ben megérkezett a felkérés egy különféle vizuális technikákat felvonultató könyv elkészítésére. Az első kötettel kapcsolatban érkezett sok pozitív visszajelzés adta az inspirációt az „Ünnepi barkácsoló” című könyv elkészítésére.
Kovácsné Bata Gabriella rámutatott, az advent az egyik legalkalmasabb időpont arra, hogy önmagunk és egymás felé fordulva készüljünk az egyik legnagyobb keresztény ünnepünkre. Most bemutatott könyvükben az ünnepváró időszakkal kapcsolatos kreatív ötleteket gyűjtötték össze, kiegészítve azokkal a fejlesztési lehetőségekkel, amelyek nap mint nap használnak munkájuk során. Szerzőtársa nevében is megköszönte a sok segítséget a Búzavirág Csoportba járó gyermekeknek, szüleiknek, az óvónők munkáját segítő dajka néniknek, az óvodavezetőnek és a könyv megvalósításában közreműködő óvónőknek.
A könyvbemutatót Baky Bíborka fuvolajátéka és Sándor Zsófia, valamint Kovács Máté szavalata tette színesebbé.
A rendezvény végén a résztvevők megismerhették, és megvásárolhatták a pápai óvónők által összeállított kiadványokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!