Gyermekarc, gyermeklélek - Popovics Noémi fotói


2016-12-02 20:26:22  | cikk: ha  | 


Gyermekarc, gyermeklélek - Popovics Noémi fotói főképe

Popovics Noémi Pápán született, itt is élt 24 éves koráig, a Huszár lakótelepen laktak, a HEMO épületéhez is szép emlékek fűzik, hisz itt volt az otthonuk. S mivel Popovics Noémi hisz a jelekben, bizonyára nem véletlen, hogy első kiállítása épp itt, a Huszár Közösségi Házban nyílt. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ második emeleti galériájában most őszinte gyermekmosolyok láthatók, Popovics Noémi objektívén keresztül.

Dr. Popovics Noémi jogi egyetemet végzett, de a fotózás mindig jelen volt az életében. 18 évesen kapott egy saját fényképezőgépet. Eleinte válogatás nélkül fotózott, nem ragadt le egy témánál, de aztán rájött, hogy a portré az ő világa. Két okból választotta ezt: egyrészt, mert szerinte az emberi arccal, tekintettel sok mindent ki lehet fejezni, másrészt szeret kommunkálni, ez pedig a portrékészítésnél elengedhetetlen.

Szülővárosában állít ki először

Gyermekeket nem egyszerű fotózni. A kicsiket még nem lehet beállítani, el kell kapni a pillanatot, ez nem kevés munka, de épp ezért szép feladat, mondta Popovics Noémi. A nagyobbak pedig izgő-mozgók, le kell kötni őket, de a kedves, barátságosan mosolygó fotós néni bizonyára őket is megszelidíti. Mert Popovics Noémi lényéből sugárzik a derű.

Ezt szereti benne többek közt Oszter Alexandra is, aki megnyitotta a tárlatot. A színésznő elmesélte, hogy Noémit párjának, Popovics Tamásnak köszönhetően ismerte meg. Az egykori pápai exvilágbajnok bokszolóval egy beszélgetős műsorban találkozott, aztán húgával, Noémivel is hamarosan megismerkedett. Az első pillanattól kezdve jó a kapcsolatuk, azonos a szemléletük, egyformán gondolkodnak a világról. A barátságuk nagyon fontos Oszter Alexandrának, mert mint mondta, Noémi egy végtelenül egyenes, tiszta lélek, hátsó gondolatok nélkül.
Oszter Alexandra bejegyzése Popovics Noémi kiállításának vendégkönyvében

A fotóművészet kapcsán Oszter Alexandra véleménye hiteles, hisz volt férje elismert fotós, sokat tanult mellette. Popovics Noémi képeiben az fogta meg, hogy olyan pillanatokat örökít meg, melyek egy hobbifotósnak eszébe sem jut, mondta: fényképein ott vannak a gyermekek őszinte pillanatai. S ami meglepetés lesz a barátnőnek: a színésznőnek ez a pápai tárlat adta az ötletet, hogy közösen állítsanak ki: Oszter Alexandra-illusztrációk és Popovics Noémi-fotók... ígéretet kaptunk, hogy Pápára is eljut ez a közös bemutató. Addig is a Huszár Közösségi Házban január közepéig látható a szívet melengető fotóválogatás.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!