Kevésen múlt az első győzelem


2016-12-02 10:35:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kevésen múlt az első győzelem főképe
Idei utolsó hazai fellépésén Rácalmás csapatát fogadta a Somló Hús KK Pápa. A Veszprém megyei első osztályú felnőtt férfi kézilabda bajnokságban a 10. fordulót a hazaiak a sereghajtó pozíciójából várhatták, míg a Fejér megyeiek a dobogót ostromolták, így egyértelműen a vendégek számítottak az esélyesnek. Meglepően magabiztosan kezdett a Pápa, sokáig egy-egy góllal vezettek, egészen 7-6-ig, ezután a vendégek oldalára billent a mérleg, de komolyabb előnyt csak az első félidő végén szereztek, négy találat volt az előnyük (15-19). A második félidőt jobban kezdték a vendégek, a hazaiak az öltözőben maradtak, 18-25 is volt már a Rácalmás előnye, ám ekkor újra erőre kaptak Kapcsándi Zsolték, s egy komoly hajrával az utolsó tíz percnek 24-26-os állással vágtak neki. A végén többször kínálkozott lehetőség egyenlítésre is, ám ezt a még rutintalan Somló Hús nem tudta kihasználni, 28-31-nél az időkérés ugyan hatott a végletekig kimerült hazaiakra, de a vendégek 32. találatára a pápaiak 31. gólja már csak időntúli hétméteresből esett, a Somló Hús nagyon nagyot küzdve szenvedett minimális vereséget a negyedik helyezettől, ami biztató a folytatást illetően.

Somló Hús KK Pápa – Rácalmás 31-32 (15-19)

Sarus Ferenc (a Somló Hús KK edzője): Kicsit bosszantó, hogy ez már a második vereségünk, ami egy gólon múlt, de hétről-hétre egyre jobban muzsikálunk. Ha védekezni is ennyire akarnánk, idővel stabil középcsapattá válhatnánk. Városunk tehetséges junior játékosaink remek lendületet adnak a csapatnak, de hosszú távon nyilván szeretnénk, ha nem ők mentenének ki minket hétről-hétre, erre is egyre nagyobb esélyt látok. Ez a játék már sok jóval kecsegtet, de nem szabad túlértékelni magunkat, hiszen jócskán van még hova fejlődnünk. Az biztos, hogy jó úton járunk.

Pápai gólszerzők:
Kozma Sándor 8
Sipőcz Milán 6
Sarus Ferenc 5
Kapcsándi Zsolt 4
Kozma Milán, Bali Tamás 3-3
Farkas Patrik 2

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!