Sikeres az ovikézi


2016-12-01 14:39:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres az ovikézi főképe
A Bakonyerdő Pápa az idei év szeptemberétől ovikézilabda foglalkozásokat indított, melynek keretében három városi intézményben tartanak kihelyezett képzéseket. A Tókerti, a Nátuskerti és a Szivárvány Óvodában heti egy alkalommal foglalkoznak a picikkel, az órák célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a mozgást, a labdázást, ezt a képességek fejlesztésével kívánják elérni, esni tanítják őket és egyszerű labdafogási technikákat mutatnak nekik. Kapcsándi Zsolt szerint korántsem könnyű, hogy az ovisok figyelmét a 30-45 perces kézilabda foglalkozás során fenntartsák.
- Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek mozogjanak, jól érezzék magukat és a kézilabda felé orientálódjanak – mondta el az egyesület utánpótlás-képzés vezetője. Ezt elősegítendő mindhárom óvodát komoly eszközparkkal szereltük fel, kapukat, minőségi labdákat vásároltunk. Öcsémmel, Kapcsándi Kristóffal jelen pillanatban közel 60 gyermekkel foglalkozunk, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy a picik lelkesedésére és ügyességére nem lehet panasz, elégedettek vagyunk, bízom benne, hogy ők is jól érzik magukat. Szeretnénk, ha a résztvevők sikerélménnyel, pozitív emlékekkel távoznának tőlünk, épp ezért minden edzés végén pecsétet kapnak a pontgyűjtő füzetükbe, és bizonyos edzésszám után apró ajándékokkal kedveskedünk nekik, emellett a legügyesebbeket ”Ügyes voltam” feliratú matricákkal jutalmazzuk.
Kapcsándi Zsolt hozzátette, már most szeretnék az egyesületi életbe bevonni a gyerekeket és szüleiket, jó példa erre, hogy a felnőtt és junior hazai mérkőzések kezdődobásait az ovikézibe járó fiataljaik végzik el. A tervek szerint a képzésbe a jövőben az egyesület felnőtt tagjai is bekapcsolódnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!