Függetlenül – Egészségvédő program a Közgázban


2016-11-29 23:28:53  | cikk: Babos Petra  | 


Függetlenül – Egészségvédő program a Közgázban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ évről-évre megszervezi a Drog- és AIDS Prevenciós Napokat az AIDS világnapjához kapcsolódóan. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok minél szélesebb körében tájékozódjanak ezekről a témákról szakemberek segítségével. Idén a Függetlenül programban a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának 10. osztályos diákjai vettek részt.
A program során Olláry-Knoll Ildikó, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda egészségfejlesztője tartott előadást a függőségekről. A lelki egészség kapcsán a prevenciót szeretnék hangsúlyozni, a diákok figyelmét fel kell hívni a veszélyekre. Az előadásban szó esett az energiaitalok, a dohányzás, a drogok veszélyeiről, illetve az internet okozta függőségekről. Az egészségfejlesztő felhívta a tanulók figyelmét, hogy mozogjanak többet, ügyeljenek a társas kapcsolatokra és a személyes beszélgetésekre.
Berta Ildikó tagintézmény-vezető a program kapcsán hírportálunknak elmondta, nagy öröm számukra, hogy a JMSZK őket kereste fel, hogy egy prevenciós napot tartsanak, hiszen ez egy hatalmas lehetőség a mai világban, amikor a diákokat egyre több veszély fenyegeti, hiszen így most a megelőzésre még nagyobb hangsúlyt tudtak helyezni.
A prevenciós program végén dohányzásról szóló totót töltöttek ki a diákok, melyen értékes nyereményeket nyerhettek.  A rendezvény az Esztrád Színház: Nem kell a drog című előadásával és beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!