Új belgyógyászati rendelők a kórházban


2016-11-29 20:52:19  | cikk: HuHa  | 


Új belgyógyászati rendelők a kórházban főképe
Saját forrásból és támogatásokból alakította ki a gróf Esterházy Kórház az új belgyógyászati rendelőket. Az egészségügyi intézmény mindig igyekszik saját bevételeit az ellátás körülményeinek javítására fordítani, ez tette lehetővé most is, hogy a régi, úgynevezett római kórtermek helyén korszerű rendelőket alakítsanak ki, s az eddigi kevésbé megfelelő infrastrukturális körülmények helyett a betegek elvárásait is kielégítő ellátást tudjanak biztosítani.

Így a komfortos, tágas váróhelyiség mellett jól felszerelt rendelők állnak az orvosok és betegek rendelkezésére a kórtermek helyén. A diabetológia és endokrinológia számára két szakrendelőt alakítottak ki, ami másfélszer több beteg ellátását teszi lehetővé, az oktató terem pedig arra szolgál, hogy az inzulinos betegek ambuláns beállítását zavartalanul megtehessék. A belgyógyászati rendelőben a műtétek előtti ekg vizsgálatokat tudják elvégezni és ez a helyiség ad otthont a belgyógyászati és nefrológiai szakrendelésnek is, egy másik helyiségben pedig hamarosan moderneszközökkel felszerelt kardiológiai szakrendelés indul.

Dr. Vörös Ibolya főigazató köszöntötte a meghívottakat

A több mint ötmillió forintos saját forráshoz a Magyar Diabetesz Társaság pályázatán elnyert pénz és számos felajánlás is társult, így nem csak az épületrész átalakítását, hanem korszerű orvosi eszközökkel való felszerelését is biztosítani tudták, hiszen a pályázati és támogatói forrás lehetővé tette, hogy 2 millió forintot fordítsanak berendezések vásárlására és audiovizuális eszközök beszerzésére.
-Nagyon fontosnak tartom, hogy állami pénzek bevonása nélkül saját forrásból és támogatók segítségével tudtuk megvalósítani ezt a fejlesztést, hiszen saját szakembereink és a városban tevékenykedő vállalkozások végezték el a munkát – mondta el a beruházásról dr. Vörös Ibolya főigazgató. Hozzátette, az ellátás feltételeit korábban is biztosították, a mostani helyen azonban méltóbb, komfortosabb körülmények fogadják mind a betegeket, mind a betegeket ellátó szakszemélyzetet.

Dr. Kiss Julianna főorvos a beruházás eredményeiről szólt ünnepi beszédében

Az ünnepségen a főigazgató köszöntötte a meghívott vendégeket, felidézve, hogy egy évvel ezelőtt az új épülettömb átadását ünnepelhették, most pedig egy újabb fontos fejlesztésnek örülhetnek. Dr. Kiss Julianna diabetológus főorvos ünnepi beszédében a diabetológia pápai megalapítójának, dr. Sipos Piroskának mondott köszönetet, aki szakmai munkájával ma is példakép az e szakterületen dolgozók számára, ugyanakkor arról is beszélt, hogy az elmúlt években megháromszorozódott a diabeteszes betegek száma, akiknek az ellátása nagyon nehéz volt a korábbi helyen. A főorvos az új rendelőkkel kapcsolatban elégedettségről és meghatottságról szólt, hiszen nagyon sokan segítették őket elképzeléseik megvalósításában, melynek eredményeként olyan rendelőket tudtak kialakítani, melyek maximálisan kiszolgálják az orvosok és szakszemélyzet munkáját és megfelelő környezetet biztosítanak a beteg számára is. Dr. Guias János Zsolt köszönetet mondott az új belgyógyászati rendelők kialakításáért, melyek nemcsak magasabb színvonalú ellátást biztosítanak, de a várakozási idők rövidülését is eredményezhetik.

A rendelőket a régi római kórtermek helyén alakították ki

Az ünnepségen apró ajándékkal köszöntötték a projekt támogatóit – köztük az Egészséget Mindenkinek Alapítványt - és azokat a munkatársakat, akik oroszlánrészt vállaltak a projekt megvalósításában, a munkák elvégzésében.
A beruházást üdvözölte dr. Havrilla Gyula orvosigazgató is, aki szintén a köszönet hangján szólt a támogatókhoz és reményét fejezte ki, hogy lesz még alkalom hasonlóan fontos fejlesztések ünneplésére.

Az új belgyógyászati rendelőkben diabetológiai, endokrinológiai, belgyógyászati, nefrológiai, kardiológiai szakrendelés működik, itt kapott helyet a fájdalomambulancia, az anesztoambulancia és a tervezik a lábambulancia létrehozását is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!