Továbbra is népszerű a türrös nyelvi előkészítős képzés


2016-11-29 09:25:33  | cikk: Babos Petra  | 


Továbbra is népszerű a türrös nyelvi előkészítős képzés főképe
A következő tanévben is három különböző képzési típussal várja az ifjúságot a Türr István Gimnázium és Kollégium. Ezek közé tartozik az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP), a nyelvi előkészítő évfolyammal induló gimnáziumi képzés, valamint a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzés. A nagy múltú oktatási intézményben minden képzési formáról külön nyílt napot tartanak, a sort az Arany János Tehetséggondozó Programhoz kapcsolódó rendezvény nyitotta meg a múlt héten, ma pedig a nyelvi előkészítős képzésről tartottak tájékoztatót.
-A nyílt napokon szeretnénk bemutatni az egyes képzéseinket, azok jellemzőit, specialitásait, illetve természetesen az intézményünket – mondta el Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium és Kollégium igazgatója.
Az ötévfolyamos gimnázium (nyelvi előkészítő+4 évfolyamos gimnázium, általános tanterv). A nyelvi előkészítővel induló képzésünk célja, hogy a diákok gimnáziumi tanulmányaik végén magas szintű és jól használható nyelvtudással rendelkezzenek. A magas óraszámban oktatott angol/német nyelv és informatika esélyt ad arra, hogy minden tanuló sikeres legyen a felsőoktatásban és a nemzetközi munkaerőpiacon. A gimnázium további négy évében tanulóink érdeklődésük és továbbtanulási szándékuk figyelembe vételével kapnak magas színvonalú általános képzést mind a humán tárgyakból, mind a természettudományos vonalon. Nyelvtanulásukat az intézmény nemzetközi kapcsolatai segítik. Évről-évre szervezünk utakat Angliába, Németországba, Olaszországba és Hollandiába. A tehetséges tanulókat külön foglalkozások keretében készítjük fel a különböző tanulmányi-és sportversenyekre, bemutatókra. Intézményünk ECDL vizsgaközpontként is működik, így lehetőséget biztosítunk diákjainknak az Európai Számítógépkezelői jogosítvány megszerzésére is – tette hozzá.
Sok érdeklődőt vonzott a Türr
Németh Zsolt iskolaigazgató a program kapcsán elmondta, az iskola egyik legnépszerűbb képzése a nyelvi előkészítő osztály, ahol az első évfolyamon kifejezetten a nyelvtanulásra és az informatika-oktatásra fektetik a hangsúlyt.
-A képzést elsősorban olyan diákoknak ajánljuk, akik szeretik az idegen nyelveket, s egyetemen, főiskolán szeretnének továbbtanulni. Célunk, hogy a gimnáziumi érettségi megszerzésére minimum egy – de reményeink szerint kettő vagy akár három – középfokú nyelvvizsgával rendelkezzenek a diákjaink. Sőt, tapasztalataink szerint akár az felsőfokú nyelvvizsga is megszerezhető. Az előkészítő évfolyamtól kezdve a diákok két nyelvet tanulnak heti 6, illetve 12 órában. Mi azt javasoljuk a jelentkezőknek, hogy amit az iskolában már tanultak nyelvet, azt heti 6 órában, míg az újat heti 12 órában tanulják, így komoly eredményeket érhetnek el. Harmadik nyelvként franciát, olaszt és oroszt tanulhatnak. Javasoljuk, hogy azt a nyelvet, amit már tanultak, ne hagyják abba. A gimnázium további négy évében tanulóink érdeklődésük és továbbtanulási szándékuk figyelembe vételével kapnak magas színvonalú általános képzést mind a humán tárgyakból, mind természettudományos vonalon – mondta az igazgató, majd hozzátette, a diákoknak kötelezően központi felvételit kell írniuk, amely januárban lesz.
A Munkácsy iskolából jött a nyelvi előkészítő osztályba Nagy Zsuzsanna. Zsuzska németet tanult eddig, de most az angolt tanulja első nyelvként. A fiatal lány nagyon szeret a Türrbe járni, szerinte ez egy jó iskola, színvonalas a nyelvoktatás és jó az osztályközösségük is. Zsuzsa véleménye szerint, aki szereti a nyelveket, válassza a Türrt, nem fogja megbánni.
A diákok érdekes beszámolókat hallhattak az iskoláról
A nyílt nap során Molnár Martin 12. A osztályos diák is tartott tájékoztatót. Martin végzős diák, szerinte érdemes volt a Türrbe jönni. Angolból és németből felsőfokú nyelvvizsgája van, jelenleg az olasz középfokra készül, s tervei szerint szeretne még más nyelvet is tanulni. A fiatal fiú elmondta, nagyon szereti a nyelveket, s szerinte a Türr jó lehetőséget biztosított a nyelvtanulásra. Martin elmondta, nyelvet mindenkinek kell tanulni, mert a mai világban elengedhetetlen.
A nyílt napon az érdeklődő nyolcadikosoknak lehetőségük volt különböző nyelvi órák látogatására, délután pedig az igazgató a szülőknek tartott beiskolázási tájékoztatót.

A Türr István Gimnázium januárban ismét várja az érdeklődőket, akkor a kisgimnáziumi képzéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!