Adomány az állatvédőknek


2016-11-26 21:54:32  | cikk: ha  | 


Adomány az állatvédőknek főképe

5 éve működik a pápai állatvédő csoportok Szabó Dezső utcai telephelye, akkor épültek ott az első kennelek. A Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport kisebbfajta csodát vitt végbe. Az, hogy több száz állatot mentettek meg az eltelt években, az csupán a csoda egyik része. A másik - s ez ugyanakkora teljesítmény -, hogy áldozatos munkájukat látva, ma már egyre többen segítik őket önkéntesként. A közösségi szolgálatos fiatalok is sokan vannak, de még többen azok, akik azért járnak ki rendszeresen a Szabó Dezső utcába, hogy örömet szerezzenek a kidobott, gyakran megkínzott kutyusoknak, cicáknak, azon igyekezve, hogy az állatok ismét megbízzanak az emberekben. S ezek a hűséges jószágok megbocsátóak: pár hét a telepen és halványulnak a rossz emlékek, ismét magukhoz engedik a simogató, enni adó kezet.

Sokan járnak segíteni az állatvédőknek

Beller Zsuzsanna is önkéntes. Néhány hónapja heti rendszerességgel kijár az egyik kolléganőjével, Soproni Krisztinával a telephelyre; kenneleket takarítanak, kutyát etetnek és sétáltatnak, elvégzik az éppen szükséges feladatokat. Zsuzsa a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda munkatársa, s úgy gondolta, hogy más módon is megpróbál segíteni: adománygyűjtést indított a kollégái körében. Kihasználták a karácsonyi készülődés adta alkalmakat: ott voltak Krisztinával, amikor a norvégok szerveztek vásárt, de a feleségek rendezvényein és a hálaadási programon is. Eredményesek voltak, három hét alatt 150 000 Ft-ot gyűjtöttek össze.

Ő Hádész, hétfőn műtik a térdízületét - az ő operációjára gyűjtöttek a nyílt napon, és várják még a további adományokat

Az adományt Beller Zsuzsanna és Soproni Krisztina az állatvédő csoport mai nyílt napján adta át. Gáspár Enikő, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnöke megköszönte a támogatást, s elmondta, hogy ebből az összegből a kennelek és a tárolóhelyiség tetejét javítják meg, melyek sajnos beáznak. A telephelyen 12 cicus van jelenleg, most készültek el az új házaik, igazán komfortos lakhelyük van. Sajnos a cicusok több időt töltenek el az állatvédőknél, mint a kutyák, mert macskából kevesebbet fogadnak örökbe. Kutyusból is 12 van a Szabó Dezső utcában, illetve nyolc befogadott eb vár gazdira Gáspár Enikőnél. Az egyesület kizárólag adományokból és támogatásokból, felajánlásokból gazdálkodik. A nyílt napon is érkeztek pénzbeli adományok, illetve tápok és például takarók is. De az igazi öröm az, ha valaki örökbefogad egy négylábút, és a kutyus vagy a cica új életet kezdhet egy szerető gazdinál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!