Fotózásra fel - Évszakok Pápán


2016-11-26 11:02:08  | cikk: Babos Petra  | 


Fotózásra fel - Évszakok Pápán főképe
A 2014-es évben hirdetett fotópályázatot Pápa Város Önkormányzata, amelyre amatőr fotósok nevezhettek a város szépségeit bemutató fotóikkal.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a korábbi évek sikeres fotóin felbuzdulva újra pályázatot hirdetnek, hiszen van néhány olyan terület, városrész vagy jelentős épület, amelyről nem érkezett felvétel vagy csak kevés. Varga András, a Pápa Városi Televízió főszerkesztője bonyolította az első fordulót, s az ő ötlete alapján Évszakok Pápán címmel ismét fotópályázatot hirdet a város.
-Most arra kérjük a pápaiakat, hogy fotózzák le a várost, ahogy ők látják, megörökítve Pápa gyöngyszemeit és a rendezvényeket. A fotókból egy albumot szeretnénk összeállítani, amelyet megmutathatunk a város iránt érdeklődőknek. Az előző évek tapasztalatai alapján idén megadjuk a témaköröket, melyek közt főként helyi látványosságok, városi programok, civil szervezetek, és egyesületek - akik markánsan formálják a városképet -, kapnának főszerepet.
- Ezekben a témakörökben várunk fotókat, a pályázati felhívást a későbbiekben az érdeklődők a Pápa Városi televízió képújságában, a Pápai Hírlapban és a papa-ma.hu internetes hírportálon is olvashatják – hangsúlyozta Boros Katalin.
A beérkezett fotókból előválogatást tartanak, majd negyedévente kiállítást rendeznek a kastélyban, így a pápaiak nemcsak fotózni fogják a várost, hanem szavazáson keresztül ők dönthetik el, hogy mely fényképek kerüljenek bele a fotóalumba.
Az előző pályázatra beérkezett fotók különböző kiadványokban megjelentek
A pályázatot négy fordulósra hirdették meg a szervezők, a négy évszak jegyében. Így reményeik szerint lesznek havas fotók, megjelenik a jégpálya, és persze a tavasz beköszöntével a természet csodái, de a lelkes fotósok a városi ballagás, az Agrárexpo, a Játékfesztivál és a borfesztivál egy-egy meghatározó mozzanatát is lencsevégre kaphatják.
Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, néhány évvel ezelőtt a Weöres Sándor Általános Iskola rendezett a Városházán egy kiállítást a diákok képeiből. Azok között volt néhány elképesztően jól sikerült felvétel, többek között a Bakony-ér hídról. Akkor fogalmazódott meg bennük az a gondolat, hogy a korábbi évek hagyományaival szakítva, nem profi fotósokat kérnek fel a város szépségeinek megörökítésére, hanem a lakosságot. Az előző pályázat eredményeként a város 100 fotót megvásárolt, amelyeket különböző kiadványokban már fel is használták. A polgármester reményeit fejezte ki, hogy ezúttal is szép számmal érkeznek majd fotók, s el tudják készíteni a város szemet gyönyörködtető fotóalbumát.

Részletek a pályázatról: itt!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!