Úthengert loptak, még aznap elfogták őket


2016-11-25 21:37:42  | cikk: HuHa  | 


Úthengert loptak, még aznap elfogták őket főképe
Útépítésben használatos, nagy értékű munkagépeket lopott el egy ausztriai építőipari cégtől egy pápai és két jánosházi fiatal férfi. A banda november 21-ére virradóra a cég egyik dolgozójának udvaráról tulajdonított el egy trélerre rakott úthengert, lapvibrátort és aszfaltvágó gépet, amit a saját autójuk után akasztva szállítottak Pápára.

Szokatlan zsákmány: úthenger, lapvibrátor, aszfaltvágó trélerestől

A cég a lopást észlelve azonnal feljelentést tett az osztrák rendőrségen, s mivel a nyomok Magyarországra vezettek értesítették a hazai hatóságot.
-A pápai rendőrkapitányság jó munkakapcsolatot ápol az osztrák rendőrséggel. A tőlük kapott jelzést követő gyors adatgyűjtésből kiderült, hogy az eltulajdonított munkagépek kapitányságunk illetékességi területére kerültek – mondta el a bűncselekményről Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető. Az alezredes hozzátette, a megszerzett információk birtokában egy rendőri akció keretében sikerült elfogniuk a lopással gyanúsítható személyeket.
-Az akció során tetten értük a három férfit, akik az ellopott gépeket éppen tovább akarták szállítani Pápáról.

Nagy Ákos rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője

A három fiatal férfit elfogták, őrizetbe vették, a gyanúsítottak pedig az eléjük tárt bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tettek.

Az ellopott gépek összértéke 7 millió forint, nem csoda, hogy az osztrák cég nagyon örült a gyors és sikeres felderítésnek. Erről mesélt Jozef Brunner, aki csütörtökön vette át a Pápai Rendőrkapitányságon a munkagépeket. Mint mondta, az osztrák és magyar rendőrök remekül együttdolgoztak és nagyon gyorsan végére jártak a bűncselekménynek.

Jozef Brunner, az osztrák cég képviselője örömét és köszönetét fejezte ki

Mint megtudtuk, a tolvajok egy része nem ismeretlen a rendőrhatóság előtt, most mindhármukat jelentős értékre elkövetett lopás bűntettével gyanúsítja a Pápai Rendőrkapitányság, s tettükért öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!