Tanulságos évzáró


2016-11-25 14:58:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tanulságos évzáró főképe
Klausz Kristóf számára méltó befejezése volt a november 18-19-ei Waldviertel Rally a 2016-os szezonnak. Nem is az eredmény, inkább a sok tanulság, új tapasztalat miatt. Persze panaszkodásra így sem lehet oka a pápai rallysnak, hiszen segítőjével, Csányi Botonddal az RC4 kategória 3. helyét szerezték meg, a 2WD értékelésében pedig az 5. pozícióban zártak. A Waldviertel Rally az év egyik legnehezebb versenyeként van bent a köztudatban, amire idén sem cáfolt rá a rendezvény. Az indulóknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk, hiszen a futam előtti napokban az időjárás jócskán rányomta bélyegét a kijelölt szakaszokra. Klausz Kristóf nem először állt rajthoz ezen a fordulón, de az idei derbi mégis újdonságokat rejtegetett számára.
- Rendkívül nehéz megmérettetésen vagyunk túl, mindkét versenynap sárban úszó, csúszós pályákon, és gyakran nagy ködben kellett autóznunk. Egy szakaszon belül is többször volt váltás – murváról aszfaltra, illetve aszfaltról murvára. Nagy hangsúly helyeződött így arra, ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni a megváltozott tapadáshoz. Itt most inkább az volt a meglepő, ha az úton tudott maradni az ember. Sajnos ilyen körülmények között nem is tudtuk hozni azt az eredményt, amit saját magunkkal szemben elvártunk. Ugyanakkor pozitív oldala is van a történteknek: rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk most is, hiszen korábban, ennyire extrém körülmények között még nem tettük próbára a Peugeot-t - mesélte a fiatal pilóta. Kristóf bízik abban, hogy az osztrák futamon tanultakat a jövőben tovább tudja fejleszteni, és jól tudja majd használni hasonló szituációban. Klauszék végül az RC4-es – a magyar bajnokságban a hatosnak megfelelő – kategóriában állhatták fel a dobogó alsó fokára, a kétkerekesek között pedig ötödikként zártak a Waldviertel Rallyn. Habár az eredeti tervek szerint az osztrák bajnokságnak is aktív szereplője lett volna a páros, az év eleji szerencsétlen versenyek miatt el kellett engedniük az itteni bajnoki reményeket. Helyette inkább az EB szereplésre és a magyar bajnokságra koncentráltak. Utóbbihoz kapcsolódóan jött is az eredmény, hiszen ahogy korábban hírt adtunk róla, Kristóf megvédte bajnoki címét a 2WD értékelésben, valamint újabb elsőséggel gazdagodott a hatos kategóriában.
- A Waldviertel Rally rendkívül tanulságos és bulis hangulatú lezárása volt a 2016-os szezonunknak, hiszen idén mi már nem állunk rajthoz – habár a Peugeot szerepelni fog a Mikulás és a Szilveszter Rallyen is. Nagyon tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. A szerencse is többnyire mellénk állt, hiszen mindössze három alkalommal kellett műszaki hiba folytán feladnunk a küzdelmeket, valamint egyszer egy esés miatt. Az elért eredmények pedig azt hiszem, önmagukért beszélnek. Ezért pedig hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott az idei céljaim megvalósításában – a navigátoraimnak, a szerelőimnek, a családomnak és a Ritmus ASE-nek - fejezte ki háláját Klausz Kristóf.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!