Kosztolányi Dezsőre emlékeztek


2016-11-25 12:24:55  | cikk: Babos Petra  | 


Kosztolányi Dezsőre emlékeztek főképe
Kosztolányi Dezső teljes nevén Kosztolányi Dezső István Izabella 1885. március 29-én született, és 1936. november 3-án halt meg Budapesten. Halálának 80. évfordulója kapcsán a Jókai Kör ünnepi műsorral emlékezett a költő, műfordító, kritikus, esszéista, újságíró, a Nyugat első nemzedékének kimagasló formaművésze, a XX. századi magyar széppróza és líra egyik legnagyobb alakjára.
A Jókai Kör éves munkatervében szerepel, hogy költők és írók születésének és halálának kerek évfordulójáról megemlékeznek. Így történt ez a novemberi foglalkozáson is, amikor a 80 éve elhunyt Kosztolányi Dezső életét és munkásságát elevenítették fel. Az irodalmi est során az Eck Imre AMI és a Teleszterion Színházi Műhely lelkes diákjai adtak színvonalas műsort.
Móczár Bence projektfelelőstől megtudtuk, a Jókai Kör felkérésére vettek részt a megemlékezésen verses összeállításukkal.
-Október közepe óta próbáltunk a diákokkal. A kezdő csoportban vannak új és régi tagok is. A verses összeállítás formabontó volt, hiszen volt benne mozgás, színpadi és színházi hatások, teli fiatalos és teleszterionos megoldással. Próbáltuk úgy megoldani, hogy a különböző versek hangulatát kiemelve párosítottuk a verseket különböző drámapedagógiai fejlesztő játékkal – mondta Móczár Bence.
Szabóné Juhász Klára elnökségi tag elmondta, tavasszal határozták el, hogy olyan iskolákkal veszik fel a kapcsolatot, akik örömmel vennének részt irodalmi programjaikon. Így hát a refisekkel, a türrösökkel és a petőfisekkel karöltve valósítják meg az irodalmi rendezvényeiket. A tagságuknak minden alkalommal nagyon tetszik a fiatalos műsor.
Az est során Gosztola István működött még közre.
A Jókai Kör soron következő összejövetele december 9-én lesz, a Huszár Közösségi Házban, amikor adventi teaestre várják a tagokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!