Növendékek hangversenye


2016-11-24 20:34:21  | cikk: ha  | 


Növendékek hangversenye főképe

Hat alkalmas hangversenybérletet állított össze az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola a növendékek szüleire és a zenebarátokra gondolva. A bérlet nyitóalkalma az iskola növendékeinek hangversenye volt. A koncerten főként a pápai telephely diákjai muzsikáltak. Az Allegro iskolának ebben a tanévben 387 diákja van, 22 telephelyen.

Ez a koncert volt a pápai allegrós diákok első szereplése ebben a tanévben, a hangversenyen az első hónapok munkájáról adtak számot a diákok, mondta Szili Gabriella igazgató. A fellépők közt voltak előképzősök, de gyakorlottabb növendékek is. A koncertet a Kovács Gyöngyi vezette Sindő zenekar kezdte. Narancsik Róza, a zenekar tagja elmondta, hogy szeretnek együtt zenélni, gyakran játszanak táncházakban is. Ezúttal széki táncokkal készültek.

A Sindő zenekar kezdte a koncertet

Közel harminc növendék mutatta be hangszeres tudását, változatos repertoárral, a hangszerek széles skáláján. Népszerű a gitár, de sokan választják a zongorát, a furulyát is. Az Allegróban van harmonikatanár is, ez a hangszer sem maradt ki a sorból. Volt, aki egyedül, volt, aki tanárával lépett színpadra. A közönség hallhatott többek közt népdalokat, Mozart- és Schumann-dallamokat, de operettrészletet és Morricone-muzsikát is.

A kezdők és a haladók is nagy tapsot kaptak

A hangverseny helyszíne a pápai református gyülekezet Immánuel Közösségi Háza volt. Az allegrósok most először tartották itt koncertjüket. Az igazgatónő elmondta, hogy olyan helyet kerestek, amelynek jó az akusztikája és elfér az egyre népesebb közönség is. Az Allegro hangversenybérlet következő alkalma december közepén lesz, akkor adventi koncerttel várják majd az érdeklődőket, a tervek szerint ismét a gyülekezeti házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!