Újabb sikeres női önvédelmi tanfolyam


2016-11-24 19:29:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb sikeres női önvédelmi tanfolyam főképe
A szervezők és a résztvevők véleménye szerint is hiánypótló kezdeményezést indított májusban a Hét Csillag Egyesület. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az önkormányzat és a Pápai Rendőrkapitányság támogatásával létrejött ingyenes női önvédelmi tanfolyamra való jelentkezést kevesebb, mint két nap alatt lezárták, hiszen betelt az 55 fős létszám. Az élénk érdeklődés és a siker kapcsán október elején már a második képzés indult útjára, és ez is hasonlóan népszerű volt, a hat alkalmas lehetőség iránt sokan érdeklődtek. A lelkes csapatot az utolsó foglalkozáson látogattuk meg, ahol Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója azt mondta, a kapitányság már akkor hiánypótlónak tartotta ezt a kezdeményezést, amikor még csak elméleti szinten fogalmazódott meg az egyesület képviselőiben a gondolat, hogy hölgyek számára tanfolyamot szerveznek.
- Nagyon örültünk, hogy a Hét Csillag Egyesület aktív közreműködőként számított ránk ebben a képzésben. Mind az első, mind a második tanfolyam során lehetőséget kaptunk arra, hogy a jelenlévő hölgyeket tájékoztassuk az általunk már kidolgozott rendőrségi tanácsokról, amelyek minimalizálhatják az áldozattá válást. Természetesen ezek elméleti jótanácsok, ezek az alkalmak olyan hasznos gyakorlati ismeretekkel is gazdagították a hölgyek tudását, melyeket ha helyesen megtanultak nagy eséllyel elkerülhetik az erőszakos cselekedeteket.
Pintér Péter, az egyesület vezetője is elégedetten tekintett vissza az eltelt hat hétre, mint mondta, a kezdeti bizonytalanság után a résztvevők egyre bátrabbá váltak és a csapat is remekül összekovácsolódott.
- 40-45 fő folyamatosan jelen volt a képzésen, bízom benne, hogy mindenkinek az előnyére váltak ezek az órák. A tanfolyam témáinak összeállításakor most is azt tartottuk szem előtt, hogy megmutassuk, hogyan tudunk elkerülni vagy elhárítani egy veszélyes helyzetet, emellett természetesen a gyakorlatra helyeztük a fő hangsúlyt. Összegzésként azt tudom mondani, hogy nagyon jó hangulatú és sikeres tanfolyamot tudhatunk magunk mögött, ez a második csoport talán még jobban összekovácsolódott, mint az első, hamarabb kialakult az a légkör, mely megkönnyítette az oktatást. Gratulálok mindenkinek a kitartáshoz és a hozzáálláshoz.
Az iskola vezetője hozzátette, november 29-től 18 és 19 óra között az egyesület keretein belül folytatódik a kifejezetten hölgyek számára meghirdetett önvédelmi képzés, melyhez 16 év felett bárki csatlakozhat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!