Vasárnaptól ismét Gyertyafényes advent Pápán


2016-11-24 18:27:10  | cikk: Babos Petra  | 


Vasárnaptól ismét Gyertyafényes advent Pápán főképe
A város karácsonyfáját és a betlehemet már felállították, a Kossuth utca és a Fő tér is ünnepibe öltözött a hétvégén kezdődő Gyertyafényes advent programsorozatra. A rendhagyó rendezvény vasárnap kezdődik az Esterházy-kastélynál.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, november 27-én 15 órától várják a családokat a kastélyban, ahol kézműves foglalkozás és színpadi produkciók színesítik az első adventi hétvégét. 16 órától zenés színpadi műsorszámok szórakoztatják a látogatókat a kastély udvarán felállított sátorban, fellépnek a tókerti óvodások, a nyugdíjas egyesület énekkara, a Tapolcafői Forrás Népdalkör és Horváthné Hollenczer Anita is.
-A kastélyban játékkal várjuk az érdeklődőket. A gyerekeket és szüleiket kézműves játszóházba invitáljuk a kastély több helyszínén, lehet majd karácsonyi linzert sütni, asztali díszt, csengettyű karácsonyfadíszt és csoki hóbabát készíteni. Amíg a gyerekek barkácsolnak, addig a szüleiket egy játékra hívjuk a kastélyban, melynek során különböző helyszíneken – többek között a marionett színházban, a keleti toronyban, a Nemcsics-kiállításon és az új terepasztalnál - kapott információk alapján kell egy feladatlapot kitölteni. A helyesen válaszolók között pedig értékes kastélyos nyereményeket sorsolunk ki. A játékra nem kell belépőjegyet váltani – hívta fel Boros Katalin a figyelmet, majd hozzáfűzte, vasárnap az adventi hátteres barokk fotózás és a Lego játszóház 50 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe.
A szervezők gondoltak a legkisebb korosztályra is, ők a kastély papírral borított falait színezhetik kedvük szerint.
Advent első vasárnapján 19 órakor a Nagytemplom melletti területen dr. Mail József apát-plébános gyújtja meg az adventi koszorú első gyertyáját.
Ebben az évben a négy adventi vasárnapon négy különböző helyszínen - a Kékfestő Múzeumban, a Jókai Mór Városi Könyvtárban és Huszár Közösségi Házban - várják a családokat, hogy az ünnepvárást együtt töltsék el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!