Állnak a Mező aulájának falai


2010-04-16 12:57:49  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Állnak a Mező aulájának falai főképe
Múlt év novemberében kezdődtek meg az aulaépítési munkálatok a TIOP-3.1.1 projekt keretében a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézményében, a volt Mezőben. A Pápai TISZK infrastrukturális fejlesztése című projekt első építési ütemének a legnagyobb beruházása ez. Az összesen 802 millió forintos fejlesztésből 527 millió forintot fordítanak erre az építési ütemre, melynek keretében már elkészült az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium projektarányos akadálymentesítése, a Mező multifunkciós épületének kialakítása a volt 8 tantermes épületből, a főépület teljes felújítása és az intézmény kollégiumának részleges akadálymentesítése. A téli kényszerű leállást követően február közepétől folytatódnak a szerkezetépítési munkák az aula épületén, jelenleg pedig már mindkét épületszint falai állnak. Rabi Istvántól, a Mező 2009 Konzorcium létesítmény felelősétől megtudtuk, az aula földszintjének szerkezetépítési munkálatai teljesen készen vannak, az emeleti szinten pedig a függőleges teherhordó szerkezetek készültek el ezidáig. A bokrétaünnepet megelőzően még egy fontos építési műveletet végeznek el a kivitelezők: az emeleti födém elemeinek elhelyezését. Ehhez egy daruóriást kell igénybe venniük az építőknek, hiszen a beépítésre kerülő hídgerendák legnagyobbika 18 tonna súlyú és 20 m hosszú. Az előre gyártott elemek beépítésére a tervek szerint hétfőn érkezik meg a monstrum –mondta el a létesítményfelelős.
Az aula az iskola főépületéhez kapcsolódik és a két szinten áthúzódó közösségi tér mellett 4-4 tantermet foglal magába szintenként. Az épület tetőterében a kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. Az aula átadásának határideje 2010. augusztus 2.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!