Betlehem a könyvtárban


2016-11-23 20:39:26  | cikk: ha  | 


Betlehem a könyvtárban főképe
2013-ban állítottak először betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban, abban az évben, amikor az intézmény új épületbe költözött a Fapiac térre. Fekete Sándor ötlete alapján a könyvtár dolgozóinak és a homokbödögei művészeti iskola növendékeinek közreműködésével készült el a szép jelkép, mely azóta minden esztendőben helyet kap az olvasóteremben, mesélte Váminé Molnár Emma gyermekkönyvtáros. Mint mondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy az olvasók szívesen megállnak a betlehemnél, gyakran unokáikkal, gyermekeikkel és mesélnek a születéstörténetről, a karácsony lényegéről.

A betlehem megáldása előtt a Csókai Óvoda apróságai adtak műsort

A betlehemet ezúttal is Salgó Ferenc kanonok-plébános áldotta meg a Csókai Óvoda apróságainak kedves műsora után. Az atya is megköszönte az ovisok szívet-lelket melengető verses-dalos összeállítását. Mint mondta, a karácsony még messze van, de gyorsan eletelik az adventi időszak, melynek során törekednünk kell arra, hogy megtisztítsuk, felkészítsük lelkünket az ünnepre.

A Jókai Mór Városi Könyvtárban az adventi időszakban a sok jó könyv mellett tehát szép betlehem is várja az olvasókat, valamint számos program, kiállítások, családi fotóalbum-alkalom. Mindezek mellett az intézmény advent harmadik napján szélesre tárja kapuit, hisz december 11-én a könyvtár ad otthont a városi adventi programnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!