A hálaadást ünnepelték a Tarczyban


2016-11-23 18:29:20  | cikk: pi-pa  | 


A hálaadást ünnepelték a Tarczyban főképe
Közel 400 évvel ezelőtt 102 zarándok a jobb élet reményében elhagyta Angliát, és a Mayflower nevű hajón, hosszas utazás után megérkeztek az Újvilágba. Ennek emlékét ünneplik Amerikában évről érve hálaadás napján, vagyis november negyedik csütörtökén. Az észak-amerikai országok legnagyobb családi ünnepéről nyolc éve minden novemberben a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának diákjai is megemlékeznek, mivel nagy hangsúlyt helyeznek az angol nyelvű országok hagyományainak megismerésére - mondta el hírportálunknak Hardi Tünde tagozatvezető, az iskola hálaadás napi ünnepségén, ma délután.
A rendezvényen a kéttannyelvű tagozat felsős diákjai adtak műsort. Hálaadáshoz kapcsolódó verseket mondtak, és rövid jelenet segítségével felidézték az első hálaadás történetét is. Felelevenítették a hajóút viszontagságait, az első tél megpróbáltatásait, s azt a sok segítséget, melyet az első zord telet túlélő zarándokok indián barátaiktól kaptak.
A Tarczy Lajos Általános Iskola hálaadás napi ünnepségén családjával részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!