Nyílt nap az AJTP iránt érdeklődőknek


2016-11-22 18:48:53  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt nap az AJTP iránt érdeklődőknek főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium hétfőn délelőtt nyílt napot tartott az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődő diákoknak és szüleiknek. A nyílt napra idén is sokan ellátogattak. A megjelenteket Németh Zsolt igazgató köszöntötte, majd Grőber Attila, a program felelőse tartott rövid tájékoztatót a programról, miközben a leendő elsősök bemutató órákon vehettek részt, valamint AJTP-s tanulók meséltek tapasztalataikról, az iskolai és kollégiumi életről, a kirándulásokról és a többi közösen szerzett élményről, vagyis arról, miért is jó a Türrbe járni.
Németh Zsolt hírportálunk kérdésre elmondta, a nyílt nap elsődleges célja, hogy a gyerekek és szüleik betekintést nyerjenek a programba. Az Arany János Tehetséggondozó Programba a hátrányos helyzetű, de tehetséges tanulók kerülhetnek be.
A jelenlevőket Németh Zsolt igazgató tájékoztatta
-Az Arany János Tehetséggondozó Program keretében lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek olyan középiskolákban, kollégiumokban tanuljanak, nevelődjenek, amelyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést. A képzés öt éves, a tanulók mindvégig kollégiumban laknak. A programra pályázni kell a gyerekeknek, de emellett a tanulóknak jelentkezniük is kell. A pályázat beadásának határideje 2016. december 13. A program támogatja a nyelvvizsgát, az ECDL vizsgát és a jogosítvány megszerzését is – mondta el az igazgató, aki hozzáfűzte, az iskolai tanórák után a diákoknak a kollégiumban rendszeresen különböző programokon kell részt venniük, melyek nagyon jól kiegészítik az iskolában tanultakat, s így együttműködve tudják őket oktatni-nevelni a kollégiummal karöltve.
Kovács Károly 9. F osztályos diák elmondta, nagyon szeret a Türrbe járni. Szerinte az AJTP egy olyan lehetőség, amit az életben nem lehet kihagyni. Mint mondta, az órákon kívül a kollégiumban számos érdekes foglakozás vár rájuk nap mint nap. A kollégiumi bentlakás is tetszik a fiatal fiúnak, hiszen nagyon jó a közösség, már összekovácsolódtak és a pedagógusok is rengeteg segítséget nyújtanak a tanulásban. A kollégium tökéletes lehetőséget biztosít arra is, hogy az önálló életre is felkészüljünk - tette hozzá mosolyogva a fiatal.
Az AJTP-s képzésben fontos szerepe van a kollégiumnak is
A képzés előfeltétele, hogy a diákoknak kollégiumban kell lakniuk – mondta Peidl-Kovács Klaudia kollégiumvezető.
-A kollégium egy csendes, nyugodt környezetben található. A tanulóknak rengeteg kollégiumi foglalkozáson kell részt venniük, valamint csoportfoglalkozáson kívül önismeret fejlesztő tréningekre és tanulásmódszertanra is járnak. Sok-sok szakkörből is választhatnak a gyerekek, mint például a gitár és a kézműves szakkör. Emellett havonta egy-egy hétvégén itt maradnak a kollégisták, és ilyenkor kirándulni megyünk, előadásokat hallgatunk meg vagy színházba, illetve múzeumba látogatunk.
A nyílt nap a kollégiumban folytatódott, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a kollégiummal és az ott folyó munkával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!