Szent Erzsébet-napi jótékonysági est


2016-11-21 14:12:51  | cikk: Babos Petra  | 


Szent Erzsébet-napi jótékonysági est főképe
Nyolcadik alkalommal rendezte meg jótékonysági Szent Erzsébet-napi estjét a Szent Anna Plébánia. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében szép számban megjelenteket dr. Márfi Gyula érsek és dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötték. Az érsek atya elmondta, Ferenc pápa 2015. december 8-tól 2016. november 20-ig hirdette meg az Irgalmasság Szent évét, buzdítva az Isten irgalmas szeretetének befogadására a bűnbánat szentségéhez való járulás által, valamint hangsúlyozza az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek buzgó gyakorlását a szentévben.
Az est során 250.000 Ft gyűlt össze
-Irgalmasság testi cselekedetei közé sorolható, hogy az éhezőknek ételt adnunk, a szomjazóknak italt, a szegényeket ruházzuk, az utasoknak szállást adunk, a betegeket segítjük, a börtönben levőket látogatjuk, a halottakat pedig eltemetjük. Az irgalmasság lelki cselekedetei például a bűnösök megintése, a tudatlanok tanítása, a kételkedőknek jó tanács adása, a szomorúak vigasztalása, az ellenünk vétkezőknek való megbocsátás és az élőkért és holtakért imádkozás – mondta dr. Márfi Gyula, aki hozzáfűzte, ő minden évben elmegy a veszprémi, sopronkőhidai és zalaegerszegi börtönbe, ami szintén az irgalmasság testi és lelki cselekedetei közé sorolható.
Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki minden fellépőnek és támogatónak, akik hozzájárultak az est sikeréhez, valamint elmondta, rendkívül fontos, hogy Erzsébetnek a mai napig élő tisztelete van külföldön is, és nemcsak a katolikus közösség körében.
A jótékonysági programra sokan gyűltek össze
Salgó Ferenc kanonok-plébános a vasárnap esti rendezvény kapcsán elmondta, sajnos egyre gyakrabban és többen fordulnak az egyházhoz segítségért, innen indult a jótékonysági est gondolata nyolc évvel ezelőtt, melynek bevételét minden évben a bajba jutottak támogatására fordítják. Idén úgy döntöttek, hogy a rászorulók gyógyszereinek kiváltásában fognak segíteni. A plébános köszönetet mondott a jelenlévőknek, a támogatóknak. Mint mondta, ez a rendezvény jól bizonyítja azt, hogy az emberek mennyire segítőkészek tudnak lenni, s összefognak azért, hogy támogassák a rászorulókat, hiszen Jézus is így tett.
A jótékonysági esten fellépésével, műsorával járult hozzá a rendezvény sikeréhez és a szegények megsegítéséhez a Szó és Kép Színpad, Kossuth Gergő, Babos Tibor, Gosztola István, Keresztes János, a Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Holczinger Júlia.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!