Második helyen telel a Perutz


2016-11-19 18:46:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Második helyen telel a Perutz főképe
A tabella hatodik helyén álló Balatonfűzfő ellen búcsúzott a 2016/2017-es megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonjától a Perutz FC. Marton Miklós csapatának teljesítményére továbbra sem lehet panasz, hiszen az elmúlt héten ismét magabiztos győzelmet arattak, míg a fűzfőiek is egyre jobb formába lendülnek, hiszen három vereség után két hete kezdték meg a kilábalást a hullámvölgyből, Gyulafirátótot és Ugodot is két vállra tudták fektetni. Amellett, hogy igyekezték megőrizni idegenbeli makulátlan mérlegüket a mieink, fél szemmel talán a Balatonfüred Úrkút elleni meccsére is figyeltek, mely az őszi elsőségről döntött. A mieink az év utolsó tétmeccsének a Simon – Horváth T., Kovács, Szalai, Bolla – Somogyi – Szép, Iványi, Baldauf, Györkös Z., - Venczel kezdővel vágtak neki, méghozzá jól, hiszen 25 perc játék után Kovács és Szalai találatának köszönhetően már két góllal vezettek. Esélyeshez méltóan mezőnyfölényben játszott a Pápa, mely megőrizte kétgólos előnyét a második felvonásra is. Sőt a 77. percben Venczel találatával már 0-3-at mutatott az eredményjelző. A becsületgólt a 80. percben Pallaga szabadrúgásból szerezte. A Perutz megérdemelten távozott három ponttal, 13 győzelem, nulla döntetlen, egy vereségre alakítva őszi mérlegét. A Balatonfüred – Úrkút rangadón a fürediek otthon tartották a három pontot, így a Perutz egy ponttal lemaradva a második helyről várja a február végi folytatást.

Marton Miklós: A két gyors gól után kissé belealudtunk a meccsbe, de ezt az ellenfél nem tudta kihasználni, mivel helyzetet nem tudott kialakítani. A második játékrészben nem túlzok, három perc alatt öt ziccert hagytunk ki, de úgy érzem, a látottak alapján rászolgáltunk a három pontra. Ami az őszt illeti, elégedett vagyok, érthető módon egyedül a Balatonfüred elleni mérkőzés a fájó pont, de azon fogunk dolgozni a télen, hogy tavasszal ezt a hibát kiküszöböljük és megnyerjük a bajnokságot.

Balatonfűzfő – Perutz FC 1-3 (0-2) Gsz.: Pallaga ill.  Kovács, Szalai, Venczel

Balatonfűzfő: Radnai – Vati ('81 Szalai), Szabó, Balatoni, Nyári – Varga ('67 Kelemen), Pallaga ('85 Heidinger), Wellesz, Humli – Hardy ('81 Keil), Auerbach

Perutz FC: Simon – Horváth T., Kovács, Szalai G., Bolla ('81 Hornyacsek)– Somogyi – Szép ('71 Barcsa), Iványi, Baldauf ('86 Barth), Györkös Z., - Venczel

További eredmények:
Ajka Kristály – Balatonalmádi 0-5
Pét – Tihany 0-4
Várpalota – Devecser 3-3

Vasárnap rendezték:
Magyarpolány – Ugod 3-1
Gyulafirátót – Csetény 1-2
Zirc-Dudar – Öskü 1-1

A bajnokság állása:
1. Balatonfüred 40 pont
2. Perutz 39
3. Úrkút 28

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!